Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

• Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Novosti

Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Kočnice i diskovi O2

Lika2014 · 6814

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Lika2014

• Član Foruma
u: Rujan 16, 2016, 01:22:00 poslijepodne
Pozdrav,
Interesira me da li je itko imao problema sa kočnicama na O2 1,9 TDI, 4x4, 2009. U zadnjih 8 mjeseci zamjenio sam 4 para prednjih kočionih diskova i pločica. Auto nakon 4000 - 7000 km počne da trese prilikom kočenja. Zadnja zamjena je vršena u ovlaštenom servisu (zamjenjeni prednji diskovi i pločice, nove zadnje pločiće i tokareni zadnji diskovi). Gume su nove, ne tresu prilikom vožnje, samo kod kočenja, što se osjeti više ako je veća brzina. Ako imate rješenje, javite...

MTX

• Član Foruma
Odgovori #1 u: Rujan 16, 2016, 03:49:58 poslijepodne
Vjerovatno malo teže kočiš a diskovi su slabije kvalitete, također može bit da je koja glavčina kriva ili blokiraju čeljusti pa ih pregrijava....to što je nešto napravljeno u servisu ne znači da je doboro naročito ako su uptrebljeni JZW komadi...

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Odgovori #2 u: Rujan 16, 2016, 05:14:57 poslijepodne
I ako nisu izbrusili glavcinu da dobro sjednu diskovi

Lika2014

• Član Foruma
Odgovori #3 u: Rujan 17, 2016, 07:45:55 prijepodne
Glavcine su provjerene na tokarskom stroju i komparatorom su mjerene, i one su OK. Jedino sto ostaje su čeljusti, ali nisam osjetio da se griju diskovi

MTX

• Član Foruma
Odgovori #4 u: Rujan 17, 2016, 11:32:33 prijepodne
Nemoraš osjetit, zaglave se povremeno pa se popuste, vrlo lako moguće da su jednostavno diskovi nekvalitetni ili ih pregrijes ako se cesto spustas nizbrdo, a kocis kocnicama a ne motorom...

zack

• Član Foruma
Odgovori #5 u: Rujan 17, 2016, 05:00:57 poslijepodne
izgleda da se njemu događa isto što i meni :P

Lika2014

• Član Foruma
Odgovori #6 u: Rujan 18, 2016, 12:28:57 prijepodne
Malo sam se raspitivao po ovlaštenim servisima škode i vw. Rekli su mi da su na nekim vozilima imali problema sa rukavcem. Da je netko imao problema sa tim rukavcem?

Lika2014

• Član Foruma
Odgovori #7 u: Rujan 18, 2016, 05:12:38 poslijepodne
izgleda da se njemu događa isto što i meni :P
[/quote
A šta se tebi dogadja?

MTX

• Član Foruma
Odgovori #8 u: Rujan 18, 2016, 06:02:33 poslijepodne
Zanemari Zack-a prica gluposti...

zack

• Član Foruma
Odgovori #9 u: Rujan 18, 2016, 09:03:36 poslijepodne
a baš blum

Dempa

• Član Foruma
Odgovori #10 u: Listopad 24, 2016, 10:35:46 poslijepodne
Znam da mogu biti loše izbalansirane gume iako su nove, može biti da ti je udarena felga pa je malo jajasta, loši diskovi, luft na nekim selenima ili krajnicima, problem sa glavčinama da nije disk dobro sjeo bez obzira kaj je glavčina dobra.

E sad...

Ovo s udarenom felgom, lošim balansom ili sa luft na selenima se osjeti i kod vožnje na određenim brzinama.
Jel ti trese išta na cca 140km/h?
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
« Zadnja izmjena: Listopad 24, 2016, 10:38:02 poslijepodne od Dempa »

prime_90

• Član Foruma
Odgovori #11 u: Lipanj 07, 2017, 02:01:22 poslijepodne
pozdrav,

Novim sam tu i vidim dosta tema koji navode pojedine probleme koje čak i ja imam  ;D hahaha

Uglavnom ista situacija .... stavio sam 3 seta diskova... prvo je bio ferodo,pa brembo i sada ATE .
I naravno nakon 6mj mi krene trest lagano i onda se pojačava kako sam trošio disk. Sada što se tiće rukavca. Vozio sam auto kod čovjeka koji radi nagibe na aute i špur. on mi je rekao da sigurno nije rukavac. Nakon svih mogućih opcija što bi moglo biti on mi je predložio odnosno rekao da je sigurno čeljust. da ona zablokira i ostane stisnuta malo i grije se jedan disk ili oba .

Da to ustanovi uzeo sam kod sebe u firmi onaj pištolj za temperaturu i napravio sa autom doslovno 7km. nisam se ganjao nego klasika kreni stani i to . kada sam mjerio temperaturu diskova dobio sam da je razlika u 40 stupnjeva između desnog i lijevog diska.Jedina opcija sada mi je da stavim novu desnu čeljust i  dam tokaru diskove pa se molim . Nema druge