Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

Par problema i rjesenja na O2

mika · 23393

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

grga22

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #30 u: Kolovoz 22, 2017, 08:23:15 prijepodne
Na ovim temperaturama kao proteklih dana, ništa čudno.

Srky

• Član Foruma
Odgovori #31 u: Listopad 24, 2017, 02:26:12 poslijepodne
Imam problem sa O2 Combi FL 1.6 TDI 2012. god, 134tkm...počela mi blinkat u voznji lampica grijača i auto mi odlazi u safe mode, nakon što ugasim i upalim ponovo auto, nestane i normalno bude neko vrijeme pa se problem ponovo vrati.

Jel zna neko šta bi moglo biti? Nešto malo što sam čitao sumljam na EGR (AGR), al nisam siguran...

grga22

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #32 u: Listopad 24, 2017, 03:01:46 poslijepodne
Bez dijagnostike možemo samo nagađat...

robojde

• Član Foruma
Odgovori #33 u: Listopad 24, 2017, 09:52:13 poslijepodne
Imam problem sa O2 Combi FL 1.6 TDI 2012. god, 134tkm...počela mi blinkat u voznji lampica grijača i auto mi odlazi u safe mode, nakon što ugasim i upalim ponovo auto, nestane i normalno bude neko vrijeme pa se problem ponovo vrati.

Jel zna neko šta bi moglo biti? Nešto malo što sam čitao sumljam na EGR (AGR), al nisam siguran...

imao iste simptome, uzrok bila sprica na cilindru 2. iako se meni dogodilo samo 2 puta, imao sam garanciju pa mi promjenilo.

Srky

• Član Foruma
Odgovori #34 u: Listopad 26, 2017, 10:36:25 prijepodne
Idem na dijagnostiku iduci tjedan u ovlašteni pa ćemo vidjet, novost je da se još upalila i lampica od motora.

Srky

• Član Foruma
Odgovori #35 u: Listopad 30, 2017, 03:03:51 poslijepodne
EGR je na kraju naravno...što sam i sumnjao, 3500kn je dio + rad (5h posla)  glavom o zid

robojde

• Član Foruma
Odgovori #36 u: Listopad 30, 2017, 08:15:53 poslijepodne
wooot? 3500 kn?!

Vuk

• Član Foruma
Odgovori #37 u: Listopad 31, 2017, 09:52:24 prijepodne
EGR je na kraju naravno...što sam i sumnjao, 3500kn je dio + rad (5h posla)  glavom o zid
Je li obavljen na autu update radi afere dieselgate? Ako je onda imas garanciju 2 godine nakon update-a i EGR u ovlastenim promjene besplatno.

Srky

• Član Foruma
Odgovori #38 u: Studeni 03, 2017, 11:13:38 poslijepodne
Je li obavljen na autu update radi afere dieselgate? Ako je onda imas garanciju 2 godine nakon update-a i EGR u ovlastenim promjene besplatno.

Kad je auto odvezen u ovlasteni da naprave dijagnostiku, rekli su mi da su odmah obavili update, u konačnici sam platio 60% vrijednosti novog EGR-a, dok je ovlasteni servis snosio 40% za dio i 100% za rad zato što mi je auto bio još pod garancijom po važećim uvjetima za jamstvo na polovan auto. Suma sumarum 2300kn me izasla ta bajka...a kao poklon zbog afere dieselgate sam dobio bon od 400kn koji mogu potrosit u bilo kojem ovlaštenom servisu na originalne dijelove ili opremu. Uglavnom eto bolje nego da sam moro 5000kn izvalit...a ovo prvi put cujem za garanciju nakon update-a.

Raspa

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #39 u: Prosinac 07, 2017, 05:26:09 poslijepodne
ekipa vezano za svjetlo u prtljazniku.
vidim da je gore napisao kolega ali da sada ne kopam uzalud, prvo pitanje pa onda ako budem morao, raskopati cu
indikator prtljaznika radi normalno, svjetlo se ponekad upali odmah (u 5%  slucajeva), ponekad nakon nekog vremena kada je prtljaznik otvoren (upali ga onda kada ja u mraku pronađem sve sto mi treba) a ponekad mi nece uopce upaliti.
jel to isto povezano sa mikroprekidacem ili je ipak neka druga stavka u pitanju?

My car is not leaking oil, he's sweating power

RS Coupe

• Član Izvršnog Odbora
  • Član Foruma
Odgovori #40 u: Prosinac 07, 2017, 10:43:01 poslijepodne
Ovako preko tipkovnice teško za reći.
Možda se samo zeza samo masa ili sami konektor na bravi.

Bakonja fra Brne

• Član Foruma
Odgovori #41 u: Siječanj 29, 2019, 02:06:04 prijepodne
Imam par pitanja za novonabavljenu Octaviju Combi 1.6 mpi iz 2009.god. Fejsliftirana.
1. Kako je oprema Classic nema nikakve mreže niti pregrade na bokovima gepeka. Ima "rupe", ali bez poklopaca.
Da li je dovoljno samo nabaviti "poklopce" pa ih postaviti ili su potrebne neke prepravke.
Vidim da jača oprema podrazumijeva i zatvorene pretince na bokovima.
2. Planiram ugraditi putno računalo. Za to je navodno dovoljna samo nova ručica?
3. Koji ulje preporučujete? Vožnja u Zagrebu pretežito, a prelazim manje od 10 000 km godišnje.
I ako ima netko još nešto dodati nek slobodno napiše neko iskustvo s tim motorom.
Meni se u ovih par dana čini dosta trom, ali i iznimno tih. Neugodno sam iznenađen okretajima motora. Pri 110 km/h vrti se na 4000 u petoj.