Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

• Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Novosti

Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Plin u RS

ivica.basic · 6695

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

ivica.basic

• Član kluba
  • Član Foruma
u: Lipanj 19, 2016, 10:39:05 prijepodne
Da li netko ima iskustva s plinom u TFSI motoru, kako se ponaša, koliko košta ugradnja...

Maverick

• Član Foruma
Odgovori #1 u: Lipanj 19, 2016, 06:13:12 poslijepodne
jedan policajac s kojim sam se vozio je ugradio plin u 2.0 TFSI audija. auto sada ima 240 000km i vozi se bez ikakvih problema (on radi 50 000km godišnje). kaže da je jako zadovoljan.

no, on nije ugrađivao plin u hr jer kaže kako tu odrade instalaciju dobro, ali koriste jednu te istu mapu za sve motore. on je odveo svog u italiju gdje je bio cijeli dan spojen na "intenzivnu njegu" on to zove i kreirana je mapa. kaže da mu je potrošnja plina jednaka kao benzin, možda do litre i pol više....

pitao sam ga i zašto se odlučio na tog audija s tim motorom, kaže da je čitao i raspitao se te da mu je potvrđeno da je taj motor testiran sa plinom i odvrtio je 350 000km bez problema na testiranju.

nije iz prve ruke ali možda pomogne

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Odgovori #2 u: Lipanj 19, 2016, 09:04:48 poslijepodne
Landi renzo u klari ili kraj betonare klara, ugraduju plin i mislim da jako dobro to rade, ali mislim da je kod njih oko 10 000kn ugradnja

RS Coupe

• Član Izvršnog Odbora
  • Član Foruma
Odgovori #3 u: Lipanj 25, 2016, 02:36:41 poslijepodne
Nisam siguran da na našim prostorima znaju ugradti plin na taj motor da nemaš problema s njim.

exhaust

• Član kluba
  • Član Foruma
  • Custom tuned O2 vRS TFSI
Odgovori #4 u: Srpanj 06, 2016, 05:51:15 poslijepodne
Nije bas bezazleno ugradjivati plin na tfsi/tsi motore zbog same koncepcije rada motora odnosno nacina ubrizgavanja goriva. Ali, ako se ugradjuje, poželjna je metoda ubrizgavanja plina ne direktno, nego u manifold i samim time se dobija rjesenje protiv nakupina karbona na usisnim ventilima. Makar, ja bih radje ubrizgavao Water-Meth nego sredstvo za kuhanje i taj motor. 😀

FMIC TA-Technix / Twintercooler, GFB DV+, Friedrich Motorsport full TBE/HJS/76mm, Denso Iridium Power IK22, Audi R8 coil packs / bobine NGK, Autotech HPFP kit, RS4 regulator goriva, REVO Race Camcoated CAI, CTS TURBO + REVO heat shield, Übertuning UK LTD stage 2+ custom tune