Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

!!!KUPNJA OCTAVIJE III, MOLIM SAVJET :D!!!

Tibo2202 · 28976

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Tibo2202

• Član Foruma
u: Prosinac 12, 2020, 11:35:02 poslijepodne
Dragi forumaši,

Došlo je i to vrijeme da svoj stari Audi 1.9TDI zamjenim nečim novim.

Kako je došla prinova počelo se razmišljati o većem i modernijem a opet pristupačnom modelu i naravno tu u prvi plan dolazi Octavia III.

Moram napomenuti da radim malo km godišnje (oko 5000), a budžet je 110.000 Kn (moze i vise malo).

- Nudi mi se Octavia 2.0 tdi 2015.s manje od 90 000 Km koja je izasla iz lizinga i sa nekom srednjom opremom (ne znam koja je al nije Style) za ispod 110.000 Kn.

E sad, neki dan mi je također došla ponuda za Oktaviju iz 2018., ali s 1,6tdi i s opremom style (i jos dosta dodatnih doplata) i s otprilike istom kilometražom, ista cijena.

Također vidim na oglasima da se pojavljuje Octavia iz 2015. s tsi mašinom i s cijenom oko 90.000Kn, nekih 70 tis km.

PITANJA:

1) Kakva je ta 1.6 tdi masina u odnosu na 2.0 tdi u smislu kvalitete (konjaža mi nije bitna, a i procitao sam o 1.6 postove na forumu o manjkovima i da se moraju izbjegavati manje rute)?? Da li bi uzeli pouzdani 2.0 s manje opreme ii noviji 1.6tdi koji je nakrcan opremom za iste novce?

2) Neko će reći ''uzmi benzinca'' sto je logicno. 1.5 masinu nisam nasao, nema nigdje a i kad ima kosta ko 2.0tdi.
    Ima ovih 1.4 150Ks, pa kakve su one u smislu pouzdanosti.

Omah napominjem da sam redovan po pitanju servisa al nemam pojma ni o 1.6TDI ni o 1.4 tsi masinama pa Vas molim za pomoć.

Pozdrav svima  i hvala

Frank78

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #1 u: Prosinac 13, 2020, 02:01:08 poslijepodne
Za 1.4tsi nema ih mnogo i malo se o njemu piše, 1.5tsi tek dolaze na tržište rabljenih i za sad ga ljudi hvale. 2.0 tdi je sigurno puno sigurnija opcija od 1.6tdi.

Škoda Octavia L&K 1.8tsi DSG

hakkler

• Administrator
  • Član Foruma
Odgovori #2 u: Prosinac 13, 2020, 07:31:17 poslijepodne
Za 5000km godišnje ako konjaža nije bitna uzeo bi 1.0 tsi..a dizela bi svakako izbjegao bilo 1.6tdi.a ili 2.0tdi.a.

Dizeli općenito ne vole kratke relacije a popravci van garancije egra..dizni..dpf.a i ostalih dizelskih čudesa bi mogli umanjiti ekonomničnost dizelske inačice.

Nažalost nafilano tržište dizelskim flotnim varijantama je takvo..da benzinca pronaći je ko iglu u plastu sijena.

Tak da sretno u potrazi..i obavezno napravi probnu vožnju..između 2.0 i 1.6 je velika razlika u ks i nm..tak da 2.0tdi se opcenito uzima za veču kilometrazu kao krstarica na cesti uz umjerenu potrosnju.

1.4 tsi.a ili 1.5 kao rabljeni je sf..s tim da izbjegavati 1.4 tsi.a sa lančanom distribucijom.
1.5 tsi je relativno nov..i nema ga kao rabljeni..a i drži cijenu.

Evo gledam i ja slično..ima jedna u ST..1.4tsi i jedna 1.0 tu u Zg..

Da je bijela.1.0tsi...išao bi je i pogledat

...the resistance is futile

ivica.basic

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #3 u: Prosinac 14, 2020, 02:52:01 poslijepodne
Imao sam Octaviu II 1,6 tdi a sad imam octaviu III sa 1,6 tdi.
Na Octaviji II sam do 250.000 km mijenjao EGR a ostalo su bili samo redovni servisi. Na Octaviji III sad imam 140.000 km i rađeni su samo redovni servisi.
Benzinac 1.4 TSI nije na dobrom glasu; može bit da nebi imao problema s njim ali bi svakako imao problema kad bi ga prodavao.
1.0 i 1.5 su već druga priča. Kod nas ih nema puno ali vidio sam na srpskom škoda forumu da ih oni masovno kupuju pa tamo možeš pročitat sve o njima iz iskustava.
Velika prednost TDI-a je što se poslije prodaje bez problema, pogotovo ako se auto ističe opremom (iz mase "običnih" octavija).

Frank78

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #4 u: Prosinac 14, 2020, 03:28:39 poslijepodne
Za nas Hrvate dizeli su teško isplativi i pomalo se ljudi okreću hibridima benzincima i EV tako da ne znam baš da je sad a i ubuduće da će bit lako prodat dizelaša pogotovo ako Hrvatska bude sljedila EU i uvede godišnji eko porez na dizelaše.

MMarko01

• Član Foruma
Odgovori #5 u: Prosinac 14, 2020, 05:19:20 poslijepodne
Meni rekao da isplativost dizela ima veze s nacionalnošću, prije s prijeđenim kilometrima.
Ja radim 50-80k km godišnje i tu je dizel neusporedivo povoljniji.
Trenutno sam u Karoqu, vozio i Octaviu II 1.9 tdi i Octaviu III 1.6 tdi, sve bez ikakvih problema.
Ali, kad bi imao period ne izlaženja iz grada, općenito s dizelima, počeli bi češće raditi regeneraciju ili bacati grešku začepljenja. Dakle, treba im otvorena cesta i duža minutaža ili satnica rada da bi sve svoje odradili i bili "zdravi".

Da radim 5-10k km godišnje, vozio bi benzinca definitivno, bez ikakvog razmišljanja.

werdas

• Član Foruma
Odgovori #6 u: Prosinac 14, 2020, 06:17:14 poslijepodne
@Tibo2202 a rapid/toledo?
Manji su od octavije al cist solidni auti i dost prostrani.

Neznam jel si razmisljao o Scenicu, c-maxu i tak nekim autima?

U hr budu jos dugo dieseli vladali jer trose manje jeftinijeg goriva...

Frank78

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #7 u: Prosinac 14, 2020, 09:45:26 poslijepodne
Ta tvrdnja vrijedi donekle za rabljena auta i jako ovisi o modelu, moj model u zamjenu za 150 ks 2.0tdi DSG je bio 4 tisuće € jeftiniji, sa svojom kilometražom od 10tkm godišnje i svakodnevne kraće relacije, kupovina dizela bi bila čista ludost, te novce nikad ne bi vratio a o prodaji otom potom, to ovisi o momentu i da li će naletit osoba koja želi baš to što prodaješ.U medjuvremenu uživam u svakom pritisku papučice gasa

Tibo2202

• Član Foruma
Odgovori #8 u: Prosinac 15, 2020, 06:40:53 poslijepodne
Probao Rapid i premali mi je. Posto sad vozim a4 iz 97 nebi nista napravio po pitanju prostora da kupim rapid
Toledo nisam nigdje imao priliku isprobat.

Da uzimam novu Octaviju 1.5 benzin bi bio moj izbor no kao sto napisah , nigdje ih nema.

U budzetu mi je jedna 2.0tdi Octavia 2015 s tak tak opremom a za iste pare sam nasao par octavia s style winner plus paketom 2018. godina.

Gledam aute koji imaju manje od 100.000km.

Također sam gledao i mondeo i avensis 2016 godiste pa nadalje. Od mondea odustao, avensis sve manje manje zelim (bmw masina, povlacenje u servis modela) tako da ostajem kod octavie.

Ko nezna, i avensis i mondeo su veca klasa od Octavie ali s manje mjesta u unutrasnkosti i s manjom gepekom tako da...octavia limuzina.

Frank78

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #9 u: Prosinac 15, 2020, 08:40:35 poslijepodne
Mondeo mi je imao susjed novog i požalio je, toyota je standardno pouzdana, meni uvijek predosadna, doduše nove idu na bolje, ja sam najviše nagnuo na Škodu zbog DSGa jer obične automatike i CVT-e nisam htio.
Sad bi trebali rent a car-ovi na prodaju ako još nisu, znam da početkom godine kupuju nova vozila pa možda i doleti koji 1.5tsi.

werdas

• Član Foruma
Odgovori #10 u: Prosinac 15, 2020, 09:35:54 poslijepodne
@Tibo2202  toledo je blizanac rapida pa ak si probal jedno ko da si i drugo vozio...

Oktavija je zbilja ogromna tu joj nis ni konkurentno :)
Kopaj po oglasima pa valjda naleti nekaj :)

hakkler

• Administrator
  • Član Foruma
Odgovori #11 u: Prosinac 16, 2020, 02:43:47 prijepodne

@Tibo2202  toledo je blizanac rapida pa ak si probal jedno ko da si i drugo vozio...

Makar je platforma ista ima razlike. Interjer je bolji u Rapidu vs boljeg (meni) exterijera toleda.

Toledo nema hatch verziju..rapid ima.

Limuzinska verzija rapida ima više mjesta/prostora u interijeru nego A4 iz 97" kolko got se autoru teme čini..mali. i gepek je preko 500l

Gledam..al nest mu ipak fali makar je style..vulgaris
 https://www.dasweltauto.hr/detail/1148114995?brand=seat&fuelType=benzin&modelgroup=seat-toledo&sortAsc=false&sortCol=price

Ovo sam spomenuo radi 5kkm godisnje..al po sljedecim upisima gleda se 150ks+ 🥱

https://www.njuskalo.hr/auti/skoda-octavia-1.0-tsi-oglas-33163174

Za 150 kobilica će trebat podebljat buđet na bar 138kkn.

https://www.njuskalo.hr/auti/skoda-octavia-1.5-tsi-winner-oglas-32880107

Sretno....

...the resistance is futile

Frank78

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #12 u: Prosinac 16, 2020, 08:03:42 prijepodne
A jest gadan ovaj toledo, šurjak mi ima starog toleda koji izgleda puno bolje od ovog.
Ova Octavija je ok.
Prostorom Škoda ubija bilo koga u C segmentu, mjeri se s puno skupljim u D segmentu.
Ako imaš sjedalice iza to je jako bitno pogotovo ove sjedalice za malu djecu koje zauzimaju puno mjesta, Octavija je prvo auto da nikad nisam morao gurnut prednje sjedalo naprijed.

sikeri

• Član Foruma
Odgovori #13 u: Prosinac 16, 2020, 10:05:57 prijepodne
Tibo, koliki ti je budzet?
110 00 si napisao, a moze i malo vise..
Koliko vise?
Koja je KRAJNJA cijena do koje bi mogao potegnuti?

Sent from space using Tapatalk

Tibo2202

• Član Foruma
Odgovori #14 u: Prosinac 16, 2020, 10:16:13 prijepodne
115K je limit...

Dobar mi je i leon ST...

Ima li neko iskustva s tim modelom, ima li mjesta bar malo kolko i Octavia??

LINK:
https://www.njuskalo.hr/auti/seat-leon-st-2.0-tdi-fr-oglas-32582645