Dragi forumaši,
Došlo je i to vrijeme da svoj stari Audi 1.9TDI zamjenim nečim novim.
Kako je došla prinova počelo se razmišljati o većem i modernijem a opet pristupačnom modelu i naravno tu u prvi plan dolazi Octavia III.
Moram napomenuti da radim malo km godišnje (oko 5000), a budžet je 110.000 Kn (moze i vise malo).
- Nudi mi se Octavia 2.0 tdi 2015.s manje od 90 000 Km koja je izasla iz lizinga i sa nekom srednjom opremom (ne znam koja je al nije Style) za ispod 110.000 Kn.
E sad, neki dan mi je također došla ponuda za Oktaviju iz 2018., ali s 1,6tdi i s opremom style (i jos dosta dodatnih doplata) i s otprilike istom kilometražom, ista cijena.
Također vidim na oglasima da se pojavljuje Octavia iz 2015. s tsi mašinom i s cijenom oko 90.000Kn, nekih 70 tis km.
PITANJA:
1) Kakva je ta 1.6 tdi masina u odnosu na 2.0 tdi u smislu kvalitete (konjaža mi nije bitna, a i procitao sam o 1.6 postove na forumu o manjkovima i da se moraju izbjegavati manje rute)?? Da li bi uzeli pouzdani 2.0 s manje opreme ii noviji 1.6tdi koji je nakrcan opremom za iste novce?
2) Neko će reći ''uzmi benzinca'' sto je logicno. 1.5 masinu nisam nasao, nema nigdje a i kad ima kosta ko 2.0tdi.
Ima ovih 1.4 150Ks, pa kakve su one u smislu pouzdanosti.
Omah napominjem da sam redovan po pitanju servisa al nemam pojma ni o 1.6TDI ni o 1.4 tsi masinama pa Vas molim za pomoć.
Pozdrav svima i