Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

Naknadna ugradnja maglenki i jos neke modifikacije i pitanja

domac5 · 16436

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

domac5

• Član Foruma
u: Studeni 29, 2020, 05:58:03 poslijepodne
Pozdrav,

Nedavno sam uzeo octaviu 2 fl 2011.g sa greenline opremom i htio bi neke stvari dodati na nju tako da mi donekle bude onakva kakvu sam htio a nisam mogao naci za te novce.

1. Htio bih ugraditi prednje maglenke, jel netko ima iskustva s tim? Zanima me jel tvornicki vec provedena instalacija do tam, za prekidac znam da cu morat kupit onaj drugi koji ima obje maglenke a ne samo zadnju.

2. Htio bih ugraditi naslon za ruku koji mi jako fali, neda mi se kompletni most unutra cupati i kemijati nego sam mislio za cca 200 kn kupit sa aliexpressa naslon koji se samo utakne na meni bespotreban utor na mostu, jel ga itko tu mozda ugradio da mi kaze jel zadovoljna istim? Ovo je taj naslon https://m.aliexpress.com/item/32843819833.html

3. Gdje se moze provjeriti jel napravljen nox update? Ako i je htio bi to sranje maknut da mi ne pokvari dizne i egr i u planu je mapiranje kod muhe pa bi time i rijesio taj problem nox updatea. Dpf je prije 2 god stavljen novi tako da to ne bih dirao a nedavno kad smo mjenjali kuciste termostata smo usput skinuli egr i ocistili tako da ne bi dirao dpf i egr dok ne pocnu probleme radit.

4. Hladnjak egr-a je promjenjen prije 3 godine na nekih 170 000 km a sad ima 222 000, jel su to samo prve verzije hladnjaka i vodene pumpe curile pa su kasnije modificirane ili mogu opet ocekivati probleme sa curenjem? Jer bila mi je tekućina na minimunu i kad smo promjenili antifriz skupa sa promjenom termostata vec 2.dan za redom nadolijevam antifriz jer padne na minimum i tu ostane, lampicu nije palio da fali.. Ne vjerujem da vodena curi jer je 3.god stara, ima oko 70 000 km od tad a i taj hladjak egr-a je mjenjan isto tad.

5. Zamasnjak mi je jednomaseni, original kvacilo jos uvijek, jel ce to podnijet stage 1 mapu kod muhe ili moram dvomaseni stavljat?

6. Nisam zadovoljan sa svijetlima, slabo je a imam lecu u faru i htio bih to nadograditi. Sta je bolje xenon ili led u takvim farovima?

hakkler

• Administrator
  • Član Foruma
Odgovori #1 u: Studeni 29, 2020, 10:30:56 poslijepodne
1. Nema instalacije..prekidač..instalacija..relej..maglenke..itd

2. Ne znam..tj imao davno na O1..bilo mi ok.

3. Na škodinoj stranici..nađi ea189 i upiši vin

4. Ne znam

5. U orginalu je jednomaseni..drži stage 1

6. Xenon..do 5000k

...the resistance is futile

domac5

• Član Foruma
Odgovori #2 u: Studeni 30, 2020, 03:28:55 poslijepodne
Hvala na informacijama.. Jel se moze preko cariste kodirat da mi ne pali kratka svijetla cim okrenem kljuc, svejedno je bio prekidac na 0 ili auto ona se pale cim dam kontakt?

hakkler

• Administrator
  • Član Foruma
Odgovori #3 u: Studeni 30, 2020, 03:42:14 poslijepodne
@kresimir  ima caristu.

Treba probati.

domac5

• Član Foruma
Odgovori #4 u: Studeni 30, 2020, 06:25:07 poslijepodne
Imat cu je i ja ovih dana.. Stize pa cu se malo igrat

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Odgovori #5 u: Prosinac 01, 2020, 08:44:08 prijepodne
Može se iskodirati preko Cariste. Možeš staviti i tipa da su maglenke dnevna

hakkler

• Administrator
  • Član Foruma
Odgovori #6 u: Prosinac 01, 2020, 09:05:05 prijepodne
@kresimir prvo ih mora ugraditi..da bi ih kodirao na dnevna

domac5

• Član Foruma
Odgovori #7 u: Prosinac 01, 2020, 10:24:03 prijepodne
Da.. I da bi to tako radilo moram i prekidac svjetla mjenjat i stavit onaj za prednje i zadnje maglenke.. A pojma nemam kak bi zice za struju doveo do dole u braniku.
A moze se i na ovaj prekidac ali to je onda prebrikavanje i kad bi se upalile zadnje maglenke automatski bi se i prednje upalile i onda nema kodiranja i igranja.. Bem ti opremu, kak mogu prodavat auto bez maglenki a imam senzor kise, parking senzore, automatska svijetla, tempomat, samozatamnjujuc retrovizor.. I nisu mogli maglenke stavit.. Greenline...
Maglenke i naslon za ruku, al dobro naslon cu lako rijesit, za maglenke ne znam bas

Frank78

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #8 u: Prosinac 01, 2020, 10:38:18 prijepodne
Koliko vidim i sa novih auta su maglenke isparile. BTW što sad zakon kaže za maglenke, prije su bile zabranjene ako nije magla a sad nije više?

Škoda Octavia L&K 1.8tsi DSG

hakkler

• Administrator
  • Član Foruma
Odgovori #9 u: Prosinac 01, 2020, 12:49:35 poslijepodne
Ne..sad je Texas po Zg.u. iako nema magle..pogotovo ujutro ovi koji dolaze van Zg.a.

Svaki peti ima sve upaljeno.

Ne znaš ko su veče seljačine za volanom. Ovi koji drže zadnju maglenku upaljenu ili ovi koji su i navečer na dnevnim svjetlima samo naprijed..a od iza mrak.

Frank78

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #10 u: Prosinac 01, 2020, 02:45:11 poslijepodne

Ne..sad je Texas po Zg.u. iako nema magle..pogotovo ujutro ovi koji dolaze van Zg.a.

Dobra, po ZD i ne vidim maglenke upaljene.

Škoda Octavia L&K 1.8tsi DSG

domac5

• Član Foruma
Odgovori #11 u: Prosinac 01, 2020, 03:51:35 poslijepodne
Stigla carista i odma nasla neke greske koje torque ne vidi.. Zanimljivo je da mi sve zaruljice rade a on javlja grešku..
I ovo oko ventilacije mi nije jasno, sve radi ispravno

domac5

• Član Foruma
Odgovori #12 u: Siječanj 07, 2021, 07:49:50 poslijepodne
Zna li netko koji tip led zaruljica u interijeru ide naprijed i iza na strop? One 2 male t10 sam vec stavio ali me zanimaju one dugacke kaj idu u sredinu kaj je to? Koje idu jos u suvozacki pretinac i vrata?

hakkler

• Administrator
  • Član Foruma
Odgovori #13 u: Siječanj 07, 2021, 10:54:32 poslijepodne
Možda @Kruno zna

domac5

• Član Foruma
Odgovori #14 u: Siječanj 09, 2021, 04:37:51 poslijepodne
Patim se oko ugradnje h7 xenon kita. Kod skode octavie 2 fl ima nekakav adapter za zarulje, nije onaj klasicni sistem..

Adapter sam skinuo pa nema kaj drzat zarulju u grlu..

Ima ko kakvu ideju kak da to ugradim?