Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

Procenat zatamnjenosti stakala

fobia · 7408

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

fobia

• Član Foruma
u: Travanj 18, 2020, 07:34:43 poslijepodne
Moze li se saznati procenat zatamnjenosti prednjih stakala ispred B stuba? Zakon u Sloveneniji dozvoljava da su prednja stakla zatamnjena ukoliko je propustljivost svetla ukupno sa staklom i folijom 70%. Ja bih stavio neku najsvetliju UV foliju, mada su ovde servisi svi sarlatanski i kazu ne moze. To je zato sto oni nemaju svetlih folija, pa verujem da im je lakse reci ne moze. Imam i slike oznaka, ali ja na njima nista ne vidim. U pitanju je oktavija RS 2018

Poslano z mojega SM-G965F z uporabo Tapatalk

darijo

• Član Foruma
Odgovori #1 u: Travanj 18, 2020, 07:45:45 poslijepodne
što se tiče folije vidi na foliatec.hr imaju raznih nijansi zatamljenosti folija.

Frank78

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #2 u: Travanj 20, 2020, 10:06:55 prijepodne
Nažalost u Hrvatskoj je zabranjeno lijepljenje svih folija na prednja stakla, glup jugo zakon, u Sloveniji je 20% zatamnjenje, taman da se stavu keramičke folije što bi i ja stavio da se može.

Škoda Octavia IIIFL L&K 1.8 TSI DSG

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Odgovori #3 u: Travanj 20, 2020, 11:02:45 prijepodne
U Hrvatskoj je strogo zabranjeno sve osim zadnjih stakla. Ugl., možeš pitati našeg partnera Stickers.hr da li zna što i kako

darijo

• Član Foruma
Odgovori #4 u: Travanj 20, 2020, 08:19:32 poslijepodne
kolega vjerojatno registrira auto u sloveniji pa mu nije bitan hr.zakon.

fobia

• Član Foruma
Odgovori #5 u: Travanj 20, 2020, 08:29:54 poslijepodne
Jeste ali isto je. To je EU nametnula. Rekli su mi danas u servisu, a to je potvrdio jos jedan da napred je uglavnom vec na granici i sa prozirnom folijom se prelazi 30% dozvoljenih. Kazu da su vise puta isprobali i da ne moze. Ja mogu staviti keramicku svetlu foliju na prednja na svoju odgovornost. Videcu jos sta mi je ciniti. Napred mi smeta leti na duzim putovanjima. Policije skoro i da nema na cesti, vise me brine koliko su domisljati oni na tehnickom da provale neku najsvetliju foliju.

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Odgovori #6 u: Travanj 23, 2020, 12:34:36 poslijepodne
Skuže ju odmah, bar prema onome što ja znam. Sad dok je Corona možda možeš imati sreće jer moraš spustiti prozore, ali u normalnim uvjetima sumnjam

fobia

• Član Foruma
Odgovori #7 u: Travanj 23, 2020, 12:47:35 poslijepodne
Izmerio sam propustljivost svetlosti na tehnickom jer ni jedan servis u Sloveniji koji radi sa folijama nema aparat. Soferka ima 83% zatim prednja i druga je slika za zadnja stakla.

Frank78

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #8 u: Travanj 23, 2020, 01:18:25 poslijepodne
Super informacija, ne mogu vjerovat da je prednje bočno već 24% zatamnjeno, po tome mogu zaboravit ikada legalno stavit folije, drugi put uzeti auto sa thermo staklima

Škoda Octavia IIIFL L&K 1.8 TSI DSG