Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

• Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Novosti

Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Bijeli dim kod prvog paljenja

prime_90 · 11384

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

prime_90

• Član Foruma
u: Studeni 25, 2019, 03:04:51 poslijepodne
Bok,

Auto je Octavia 1Z3 model, 200.5.g 1.9 TDI sa 250000km.
Imam situaciju kad auto upalim prvi put nakon duljeg stajanja baci neki dim kao maglu...odradi svoje i ugasim i ponovno upalim i dima vise nema.
Majstor je rekao da su gumice na diznama i da zbog njih ulje se slegne pa to kod prvog paljenja baci dim.
E sada, pitanje moje je koliko je izmjena tih gumica ? On mi je dao neku cifru koja mi je pomalo velika s obzirom da su to "gumice" samo.
On je spomenuo neku cifru od cca 1200kn? ako je to prava cifra ok ali htio bi čuti od nekoga ako je imao takvu situaciju i dali su te gumice riješile problem.

grga22

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #1 u: Studeni 26, 2019, 07:24:17 prijepodne
Je li ti malo duže vergla prije nego baci dim?

Što se tiče cijene, ako je u to uključeno skidanje, sređivanje i stavljanje glave, onda je to ok cifra. Ako samo mijenja gumice bez skidanja glave, puno previše jer gumice koštaju 3-4 kune po komadu...

prime_90

• Član Foruma
Odgovori #2 u: Studeni 26, 2019, 08:54:29 prijepodne
ne vergla dugo......taj dim ide vec dulje samo me mehanicar bacio bubu da ce mi motor krepat bla bla.....iskreno ne znam dali treba skidat glavu ili samo skinut dizne zato pitam.
Meni je iskreno to malo previse para za gumice koje tako malo kostaju.
Ne vdim razlog da mi skida glavu i sreduje istu.

grga22

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #3 u: Studeni 26, 2019, 10:14:20 prijepodne
Zato jer je puno lakše promijeniti gumice kad je glava dolje, a kad se glava skida, treba je barem pobrusit i stavit novi dihtung, osim gumica. Pa onda ponovo ufazit motor, i tako. Ima tu posla. Ako se glava ne skida, stvari su kompliciranije, zahtjevaju poseban alat ili puno mašte u improvizaciji.

prime_90

• Član Foruma
Odgovori #4 u: Studeni 26, 2019, 10:22:30 prijepodne
Hvala puno na inf.
Onda je prihvatljiva cifra.