Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

• Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Novosti

Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

VRS Potrosnja goriva

Edi.VRS.Ši · 9041

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Edi.VRS.Ši

• Član Foruma
u: Lipanj 28, 2019, 12:11:54 prijepodne
Pozdrav dečki, imam jedno malo pitanje vezano za OC 2 VRS 2.0 tfsi.
Naime u zadnje vrijeme mi nekako uzasno trosi gorivo mislim da se razumijemo nije da se gazi sad gas u pod pa da se luduje, znaci normalna voznja do 2500 okretaja max. Uglavnom mi je gradske poceo trositi prosjek 15 - 18 litara benzina i otvorene i autoputa nekih 11 - 12 L . Sto me dovodi sad u razmisljanje pa ne vozim ko manijak jer kad ga stisnem potrošnja ide i do 40 L na 100 km. Sad bi molio samo neki hint ako netko ima isti motor ako moze nabacit info o potrosnji jer ovo nije bas normslno uglv godina je 2007 149 KW 200 ks . Hvala unaprijed

exhaust

• Član kluba
  • Član Foruma
  • Custom tuned O2 vRS TFSI
Odgovori #1 u: Lipanj 28, 2019, 05:00:15 poslijepodne
To je dosta velika potrosnja za taj auto.
Da li se ima VCDS pri ruci? Treba vidjet vakuume, maf, injektore... A to se moze samo dijagnostikom.
Za pocetak ja bih otpojio maf senzor i probao napravit koji kilometar tako. Greska ce doci na tablu, ali ce otici kad se maf ponovno spoji i da kontakt.
Uglavnom, bilo bi dobro da se ima vcds pa da mogu dalje predloziti sto i kako gledati. Na tom motoru malo sto se moze okom dijagnosticirati.

Jos nesto, sa tom potrosnjom auto ide normalno ili se gusi, slabije ide itd? Je li to potrosnja sa MFD-a ili po tankanju?

FMIC TA-Technix / Twintercooler, GFB DV+, Friedrich Motorsport full TBE/HJS/76mm, Denso Iridium Power IK22, Audi R8 coil packs / bobine NGK, Autotech HPFP kit, RS4 regulator goriva, REVO Race Camcoated CAI, CTS TURBO + REVO heat shield, Übertuning UK LTD stage 2+ custom tune

Edi.VRS.Ši

• Član Foruma
Odgovori #2 u: Lipanj 28, 2019, 05:08:24 poslijepodne
Bok i hvala na odg. Nazalost nemam VCDS-a pa mislim kupio sam ga ono i vozio i vidim da mi kazaljka od benge uzasno otpada ajde reko oke mozda sam ga vozio malo jace, pa sam nasuo drugi rezervar i opet isto sa skroz pazljivom voznjom onda kaf sam prebacio potrosnju na display kad nisam dobio mozdani bokte potrosnja u 2 brzini znaci ono 20-25 na sat je bila skočila na 25 litara i dobro onda sam pregledao sveukupnu potrošnju koja jr iznosila nekih 16 litara ač mislim da se tu sjebo jer ni tenk ovoliko ne trosi goriva kao moj. Uglavnom da ga furqm na servis da se pregleda? Malo mi nekad na leru zna kao pocet se treskat

Auto ide oke mozda ga mrvicu zagusi al to nije bas osjetno to je sa MFD-a potrošnja. A jednom sam ga nalio na rezervi 100 kn znaci nekih 10L i sa tim sam vozio nekih 75km do rezerve opet
« Zadnja izmjena: Lipanj 28, 2019, 05:13:09 poslijepodne od Edi.VRS.Ši »

hakkler

• Administrator
  • Član Foruma
Odgovori #3 u: Lipanj 28, 2019, 06:01:31 poslijepodne
Po ovom napisanom previše se obazireš na bc.

Napuni puni tank..odvozi 100 ili 200km pa ponovo puni tank.

Probaj tih 100km imati neke "normalne" vožnje".

Ako nakon 100 km stane više od 14..15l..onda imaš problem za koji si dobio neke smjernice.
Ovo sa bc.om..ne uzrujavaj se. Btw i to se da iskodirat da bude realn. I moja kanta oće 40l popit...samo tako ..po bc.u

I ne dovodi se u situaciju da se voziš na zadnjim oktanskim parama. To može biti puno skuplje..nego da si išao pješice.

...the resistance is futile

Edi.VRS.Ši

• Član Foruma
Odgovori #4 u: Lipanj 28, 2019, 06:14:03 poslijepodne
Ma vidjet cu probat pa ne znam mislim auto je kod mene tek nekih mjesec dana kuzis po ovom do sad sta grada sta otvorene ceste me pojeo i preko prosjeka...

A gle meni je voznja do 2500 okretaja mislim u dalmaciji sam tocnije u Šibeniku tako da nemam bas puno mjesta za stiskat ga osim autoputa sto je ja mislim oke voznja...

A sto se kodiranja tice jao kuku meni ovdje sigurno nema nitko u blizini mene :D

Al svejedno hvala vam na odgovorima probat cu sve opcije pa napisem sta i kako

exhaust

• Član kluba
  • Član Foruma
  • Custom tuned O2 vRS TFSI
Odgovori #5 u: Lipanj 28, 2019, 06:23:37 poslijepodne
Ako ne mislis davati puno novaca na auto, prekini sa tankanjem 100kn na rezervu jer ces mu pumpu u rezervaru zeznut koja ionako ima  tvornicki problem sa pregrijavanjem njenog kontrolnog modula, pa crkne i ovako. Treskavica u leru znaci ili zamasnjak ili propustanje vakuuma kone dovodi do povecane potrosnje. Okvirno, u gradskoj voznji, nakon tankanja full, kazaljka dodje na pola rezervara kad auto predje cirka 250km. Gradska voznja cca do 12 litara je ok. Otvorena cesta, sve do 100kmh potrosnja do 9.5 je ok (moze manje). Ali ako tebi BC u polozaju 1 kaze 40litara a nemas nikakvih problema u voznji, neki drugi je problem. 40litara pokaze kad je BC u trenutnoj potrosnji i kad se stisne gas, ali nikako u polozaju 1 ili 2 (dugorocni prosjek). A 10 litara i 75km u recimo zagrebu po guzvi je 13 litara i ja bih rekao ok i u granicama. Kodiranje bc za potrosnju na toj octaviji obicno NIJE potrebno.

FMIC TA-Technix / Twintercooler, GFB DV+, Friedrich Motorsport full TBE/HJS/76mm, Denso Iridium Power IK22, Audi R8 coil packs / bobine NGK, Autotech HPFP kit, RS4 regulator goriva, REVO Race Camcoated CAI, CTS TURBO + REVO heat shield, Übertuning UK LTD stage 2+ custom tune

Edi.VRS.Ši

• Član Foruma
Odgovori #6 u: Lipanj 28, 2019, 11:06:08 poslijepodne
Hvala za note, mislim tek sam je kupio pa je svaki savjet dobrodošao, uglavnom ti imam plin ali imam problem sa multiventilom tako da moram prvo to riješiti. Uglavnom dam naljevao ono po 100 kn jer ga ne vozim bas previse zbog posla a i imam motor pogotovo na ovim vrucinama izbjegavam auto. Odvest cu ga jednom kolegi pa cemo vidjet uglv to treskanje sitno na leru mi se javlja samo kad se auto malo duze vozi. A BC je sranje malo zesce tako da necu se obazirat na to.

Ha gle auto se mora odrzavat koliko god novaca to kostalo tako da sam se sa tim pomirio

Edi.VRS.Ši

• Član Foruma
Odgovori #7 u: Srpanj 28, 2019, 08:30:47 prijepodne
Sve je 5 komp ne pokaziva nikakve greske tako da hvala svima na pomoci...

Imam samo jedno jos pitanje da li bi Boschov akumulator od 75A uglv je model akumulatora S4 pa evo neke karakteristike

Dužina [mm]   278
Izvedba podnih letvica (lajsni)   B13
Kapacitet akumulatora [Ah]   74
Napon [V]   12
Raspored polova   0
Struja ispitivanja na niskoj temperaturi EN [A]   680
Tip terminala   1
Visina [mm]   190
Širina [mm]

Zanima me samo da li bi izdrzao skodilak iako ima xenon i to pa da se nebi za mjesec dana hvatao za glavu. Hvala