Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

• Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Novosti

Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Senzor rashladne tekućine

sbrbot · 8334

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

sbrbot

• Član Foruma
u: Travanj 14, 2019, 02:56:26 poslijepodne
Miješalo mi se ulje iz motora s rashladnom tehućinom (puštala brtva glave motora) pa tako ulje dospjelo i u posudu (onu bijelu okruglu) za rashladnu tekućinu. Nataložila se masnoća na one dvije žice kojima se ispituje razina tekućine i počela se paliti crvena lampica kao da nema dovoljne rashladne tekućine, a ima. Ima li vam smisla da je to razlog zbog čega se ta lampica javlja?

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

tibor987

• Član Foruma
  • Škoda SUPERMAN
    • Škatula projekt
Odgovori #1 u: Travanj 14, 2019, 09:48:54 poslijepodne
Ima. Zamastile se elektrode i ne ocitava razinu. Kupi drugu novu bocu i cep a tu bocu baci. Nova boca je toliko jeftina da se ne isplati zafrkavati sa tom da se cisti.

sbrbot

• Član Foruma
Odgovori #2 u: Travanj 15, 2019, 12:42:16 poslijepodne
Ima. Zamastile se elektrode i ne ocitava razinu. Kupi drugu novu bocu i cep a tu bocu baci. Nova boca je toliko jeftina da se ne isplati zafrkavati sa tom da se cisti.
Dobro, možda nisam dobro postavio pitanje ima li smisla, jasno da ima, nije nelogično. Zapravo sam mislio pitati ima li netko iskustva da mu se slično desilo i da je na kraju uzrok paljenja lampice bio zaprljan senzor masnoćom?

Da, ta posuda za rashladnu tekućinu nije skupa, no kako mi je ta Fabijica hobby auto, ipak sam posudu skinuo (svega dva šarafa, dva gumena crijeva i konektor senzora) oprao u razrjeđivaču i onda u deterđžentu pa je masnoća uklonjena. Vidjet ćemo dalje.

tibor987

• Član Foruma
  • Škoda SUPERMAN
    • Škatula projekt
Odgovori #3 u: Travanj 16, 2019, 12:00:36 poslijepodne
Ima. Dok sam ja ganjao MPI-a u svojoj Fabiji to je bilo skoro redovno odrzavanje svake godine  :sarcastic:

sbrbot

• Član Foruma
Odgovori #4 u: Travanj 16, 2019, 12:15:43 poslijepodne
Ima. Dok sam ja ganjao MPI-a u svojoj Fabiji to je bilo skoro redovno odrzavanje svake godine  :sarcastic:
Ok hvala info. Dobro je znati da to nije takav izuzetak. No ako ti se mastio senzor i morao si ga svake godine čistiti, znači da ti je ulje curilo u sustav hlađenja.

tibor987

• Član Foruma
  • Škoda SUPERMAN
    • Škatula projekt
Odgovori #5 u: Travanj 16, 2019, 03:53:34 poslijepodne
Pa recimo da mi MPI nije nikako ostao u dragom sjecanju :D

sbrbot

• Član Foruma
Odgovori #6 u: Travanj 16, 2019, 06:24:08 poslijepodne
Pa recimo da mi MPI nije nikako ostao u dragom sjecanju :D
A gle, to je mali autić, nije to makina. Ja imam veći auto za stvarne potrebe, a ovo sam kupio djeci da se uče voziti i sebi da se njime bavim kao hobbyjem.