Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

• Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Novosti

Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Fabia hatcback..problem zadnjeg brisača

zac · 6925

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

zac

• Član Foruma
u: Studeni 12, 2015, 07:33:18 poslijepodne
Pozdrav,
molio bih za pomoć.
Prije par mjeseci kupio sam fabiu 1.9 SDI iz 2000 god. Primjetio sam da mi zadnji brisač uopće ne radi i nakon malo kopanja po autu shvatio da je motorić za otpis. Neki dan sam ugradio novi zamjenski motorić i sad mi se brisač pali svaki put kad dam kontakt i kad palim auto. Zna li možda netko u čem je kvaka. Svako malo otkrijem neki novi kvar ali ovaj me baš živcira i volio bih ga sredit.  Help please :)
« Zadnja izmjena: Studeni 12, 2015, 11:28:39 poslijepodne od hakkler »

hakkler

• Administrator
  • Član Foruma
Odgovori #1 u: Studeni 12, 2015, 10:38:03 poslijepodne
Neki dan sam ugradio novi zamjenski motorić i sad mi se brisač pali svaki put kad dam kontakt i kad palim auto. Zna li možda netko u čem je kvaka. Svako malo otkrijem neki novi kvar ali ovaj me baš živcira i volio bih ga sredit.  Help please :)

Možda nešto nije dobro spojeno? Da li brisač radi kada gurneš ručicu naprijed i u položaju
prema gore 1. interval..2.položaj stalno brisanje.

Greška u ručici?

Možda pališ auto sa stisnutim kuplungom ..u rikvercu je mjenjač..i brisači su na prvom zubu..tj na intervalnom brisanju??
Onda je to normalna pojava jer je za fabiu hatchbeck karakteristično da makar zadnji
brisač nije uključen(ručica gurnuta naprijed) čim UBACIŠ u riverc (prednji brisači uključeni na 1. 2. ili 3. položaj)
ZADNJI brisač će ti napravit jedno brisanje (samo jedno)

Ugl. ručica..krivi neki spoj..dijagnostika...

Eto...probaj ovo sa ručicom ili paljenjem u leru?

...the resistance is futile

MTX

• Član Foruma
Odgovori #2 u: Studeni 13, 2015, 09:50:17 poslijepodne
Vjerovatno kvar u samom motoru...