Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

• Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Novosti

Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

OBD2

sbrbot · 10241

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

sbrbot

• Član Foruma
u: Veljača 26, 2019, 09:31:53 poslijepodne
Upalila mi se ona žuta lampica motora na komandnoj ploči. Trebalo bi najprije očitati što kaže dijagnostika. O kakvoj se greški radi. Naravno mogao bih to obaviti u servisu no pitam se bih li to mogao i sam nekim OBD2 uređajem.

Vidio sam da na eBayu ima za sitne pare tih nekakvih OBD2 čitača (tipa ELM327) koji imaju bluetooth sučelje za povezivanje na mobitel. Ima li netko iskustva s tim? Možete li preporučiti neki drugi OBD2 uređaj?

« Zadnja izmjena: Veljača 27, 2019, 02:19:51 poslijepodne od sbrbot »

grga22

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #1 u: Veljača 27, 2019, 07:36:15 prijepodne
VCDS, bolji ti je od ELMa. Mislim i taj ELM će ti pomoć za prvu ruku, ali ja bih rađe uzeo VCDS.

sbrbot

• Član Foruma
Odgovori #2 u: Veljača 27, 2019, 02:19:28 poslijepodne
VCDS, bolji ti je od ELMa. Mislim i taj ELM će ti pomoć za prvu ruku, ali ja bih rađe uzeo VCDS.

Čini mi se da ovdje govorimo o kruškama i jabukama. Zar nije ELM327 dongle uređaj koji ima sučelje za komunikaciju kroz OBD2 protokol s automobilom, a VCDS software za interpretaciju podataka koji se sakupe?

sbrbot

• Član Foruma
Odgovori #3 u: Veljača 27, 2019, 02:23:49 poslijepodne
Evo čitam ovaj sajt: https://www.totalcardiagnostics.com/learn/scan-modify-audi-volkswagen-using-vag-com/

Kaže: "VAG-COM is a cable Interface that plugs into the car’s OBD port. And VCDS is the Windows based software that is developed by RossTech – which uses this Interface to log into car’s ECU diagnostics computer."

Dakle ELM327 bi bio kao uređaj pandan VAG-COM (mislim principijelni pandan, nemam pojma podržava li sve što i ovaj VAG-COM).

grga22

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #4 u: Veljača 27, 2019, 02:30:36 poslijepodne
Isto je to, samo VCDS može puno više.

sbrbot

• Član Foruma
Odgovori #5 u: Veljača 27, 2019, 03:42:58 poslijepodne
Isto je to, samo VCDS može puno više.
Ma pitam se može li VCDS software komunicirati s vozilom preko ELM327 uređaja ili baš hoće svoj VAG COM kabel i sučelje.

Btw vidim da postoji još jedna alternativa koja se zove OBDeleven. OBDeleven dongle ima bluetooth za komunikaciju, a postoji i aplikacija za Android pa se dijagnostika može raditi preko mobitela ili tableta. Ali na nekom promo na YouTube kažu da podržava oko 80% funkcionalnosti koje daje VAG COM/VCDS.

Pretpostavljam ovaj ELM327 onda i puno manje što je razumljivo nekaki na cijenu, ali nikad se ne zna.

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

sbrbot

• Član Foruma
Odgovori #6 u: Veljača 28, 2019, 07:22:03 poslijepodne
Eto upravo sa eBaya stigao ELM327 dongle, priključim ga, spojim se softverom na mobitelu preko BT-a i očitam grešku.

Kaže greška P0170. Pogledam na internetu: https://www.engine-codes.com/p0170.html

Indikator siromašne smjese goriva i zraka. Kaže nije zabrinjavajuće, uzroci mogu biti razni. Odlučio sam resetirati i vidjeti hoće li se greška opet pojaviti uskoro. Lampica se nakon reseta ugasila. Napunio sam tank i na zaobilaznicu malo ga raspuhati jer se autić samo vozika po gradu. Sad ćemo vidjeti.

Dongle me stajao 5$. Mislim da bi na servisu puno gore prošao.

« Zadnja izmjena: Ožujak 01, 2019, 08:44:44 prijepodne od sbrbot »

tibor987

• Član Foruma
  • Škoda SUPERMAN
    • Škatula projekt
Odgovori #7 u: Ožujak 01, 2019, 07:43:02 prijepodne
Moze tocan link kojeg si uzeo ? Jer ja sam 2 uzimao preko yEbaya i ni jedan nije htio raditi, dok recimo zicana Dijagnoza radi bez problema.

grga22

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #8 u: Ožujak 01, 2019, 08:07:49 prijepodne
Koji si ti baksuz. Ja uzeo 3 komada i sva 3 rade... :) Ako dođeš nekad u HR, ak te puste, dam ti jedan... :)

sbrbot

• Član Foruma
Odgovori #9 u: Ožujak 01, 2019, 08:38:14 prijepodne
Moze tocan link kojeg si uzeo ? Jer ja sam 2 uzimao preko yEbaya i ni jedan nije htio raditi, dok recimo zicana Dijagnoza radi bez problema.

Kad kažeš nijedan nije htio raditi, što točno pod tim misliš? Nije htio očitati kodove grešaka ili što? Možda se nisi ni spojio bluetoothom na njega i auto!?

Ovaj sam uzeo: https://www.ebay.com/itm/OBD2-ELM327-V2-1-Bluetooth-Car-Scanner-Android-Torque-Diagnostic-Scan-Tool/401560337366

« Zadnja izmjena: Ožujak 01, 2019, 08:42:07 prijepodne od sbrbot »

tibor987

• Član Foruma
  • Škoda SUPERMAN
    • Škatula projekt
Odgovori #10 u: Ožujak 08, 2019, 07:18:34 prijepodne

Kad kažeš nijedan nije htio raditi, što točno pod tim misliš? Nije htio očitati kodove grešaka ili što? Možda se nisi ni spojio bluetoothom na njega i auto!?

Ovaj sam uzeo: https://www.ebay.com/itm/OBD2-ELM327-V2-1-Bluetooth-Car-Scanner-Android-Torque-Diagnostic-Scan-Tool/401560337366

Superiška, odem sa nadom na tvoj link i prvo me ubode u oči Does not ship to Bosnia and Herzegovina. Chinese motherfu#ker   aggresive

tibor987

• Član Foruma
  • Škoda SUPERMAN
    • Škatula projekt
Odgovori #11 u: Ožujak 08, 2019, 07:19:11 prijepodne
Koji si ti baksuz. Ja uzeo 3 komada i sva 3 rade... :) Ako dođeš nekad u HR, ak te puste, dam ti jedan... :)

Hoces dolaziti na ovaj Skoda dalmacija meet ?

grga22

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #12 u: Ožujak 08, 2019, 09:37:15 prijepodne
Ne znam ni kad je. Al ću dolazit u Dalamciju...  :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic: