Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

• Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Novosti

Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Fabia III iskustva korisnika

Frank78 · 21562

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Odgovori #60 u: Svibanj 03, 2018, 07:26:54 prijepodne
Sve se to da složiti ja mislim. Ali opet ovisi što radio podržava što se tiče prikaza

Frank78

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #61 u: Svibanj 03, 2018, 08:49:45 prijepodne
U jednoj neovlastenoj traze 3700kn za kameru,2700 za modem,1000kn kamera,a senzore bi stavio samo ako su montirani kao oem ne na ekran,to ne rade nego da su montirani na branik ko oem a ne da strse,vire ili da nisu u boji branika.
« Zadnja izmjena: Svibanj 03, 2018, 08:52:18 prijepodne od Frank78 »

hakkler

• Administrator
  • Član Foruma
Odgovori #62 u: Svibanj 03, 2018, 09:38:15 prijepodne
Vag vozila imaju sa unutarnje strane branika oznake gdje je oem mjesto p.senzora. Bojanje u boju branika nije problem. Sve ispadne kao oem iz tvornice..jedino nemaš prikaz na radiu..samo zvučni signal.Ako ti je to ok..tj. gospođi. To u ovlastenom ne bi smjelo biti vise od 2.5 kkn. Ovo sa kamerom..nisam skuzio? Preko 5kkn? Modul? A prikaz te kamere je..na radiu? Za soma kn mora bit IC rengen kamera da i po noci i magli vidis.

Ne znam..p.senzori su mi sasvim ok. Stavio ih prije x godina..i to mi je must have na autu koji ima nepreglednu guzu..limo jel. Dok na hatchbacku..nije bad bez njih.

...the resistance is futile

grga22

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #63 u: Svibanj 03, 2018, 09:52:03 prijepodne
Ja sam sebi stavljao original senzore sa instalacijom i svime. Sve se može složiti. Treba samo nać sheme i nabavit dijelove. Naravno, dijelove potražit vani jer ovo što naplaćuju tu u servisima je šou...

Frank78

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #64 u: Svibanj 03, 2018, 08:43:04 poslijepodne
Vag vozila imaju sa unutarnje strane branika oznake gdje je oem mjesto p.senzora. Bojanje u boju branika nije problem. Sve ispadne kao oem iz tvornice..jedino nemaš prikaz na radiu..samo zvučni signal.Ako ti je to ok..tj. gospođi. To u ovlastenom ne bi smjelo biti vise od 2.5 kkn. Ovo sa kamerom..nisam skuzio? Preko 5kkn? Modul? A prikaz te kamere je..na radiu? Za soma kn mora bit IC rengen kamera da i po noci i magli vidis.

Ne znam..p.senzori su mi sasvim ok. Stavio ih prije x godina..i to mi je must have na autu koji ima nepreglednu guzu..limo jel. Dok na hatchbacku..nije bad bez njih.
U servisu traze 1500kn iako jos ne znam detalje,znam da je samo na neki ekstra zvucnik,kamera bi bila idealna na originalni radio ali 3700kn je malo too much,ali jos se neckamo.
Zasad auto jos razradjujem, u D je dosta brundav,ne moze sakrit 3 cilindra,malo nezahvalno sto ga usporedjujem sa skodilakom, S mu puno bolje lezi ali moram malo pocekat sa S,sad ga vozam svaki dan,s obzirom na sve veci broj auta na cesti taman mi dosao,neki dan skoro imao frontalku sa guskom koja ne zna kojom se trakom vozi,inace u ZD je ovih dana totalni prometni kolaps zbog radova posvuda.

hakkler

• Administrator
  • Član Foruma
Odgovori #65 u: Svibanj 03, 2018, 09:54:19 poslijepodne
Jel ima kakve razlike u dsg.u na ovom manjem vs veći. Šaltung..prijenosni omjeri u jednom vs drugom? D & S..trece je parking i R ? Ima li "eco" cukanje..ako uopce postoji? Mala zadrška kod kretanja? Ima li F3 hill holder? Razlika neka u zvuku?

Oba su po 7 brzina ili ? ( ks i nm nebitni u ovom slucaju)

Gospođa zadovoljna?

...the resistance is futile

Frank78

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #66 u: Svibanj 04, 2018, 08:33:34 prijepodne
Ima hill holder,cukanja nema,jedino to brundanje i vibracije se osjete jer pokusava vozit u sto vecoj brzini pa okretaji  oko 1500 ali se muci u 6toj ili 7moj,da ima 7 brzina,eco nema jer to na oktaviji palim na mode dugme.
Gospodja gundja da je mali,fali opreme i da brunda,ha,ha ali naviknut ce se,inace meni je bas fora za grad,okretan i lako ga smotat bilo gdje.

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
Odgovori #67 u: Svibanj 04, 2018, 10:44:39 prijepodne
Neznam kako brunda kod tebe, kod mene nije toliko izraženo na Rapidu. Da li ti ima onu podstavu na haubi i ispod motora zaštitu?

Frank78

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #68 u: Svibanj 04, 2018, 01:07:02 poslijepodne
Ima na haubi izolaciju,brunda jer pokusava vozit 60km/h u sedmoj sto ti sigurno ne radis
Kad ga stavim u S onda vozi mirnije a ne rasteze brzine ako ne stisnem kickdown.

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
Odgovori #69 u: Svibanj 04, 2018, 08:01:28 poslijepodne
Da to je ipak malo u banani. Valjda su ga tako programirali

Frank78

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #70 u: Svibanj 04, 2018, 08:48:16 poslijepodne
Da,izgleda,umjesto njega je bio opcije vw polo sa 90ks,skuplji 2 tisuce eura a pitanje kako ide sa 20ks manje,danas kad sam ga stisao malo jace s mjesta poletio da me je iznenadio kako brzo.

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
Odgovori #71 u: Svibanj 05, 2018, 07:51:05 prijepodne

Frank78

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #72 u: Svibanj 08, 2018, 12:44:02 poslijepodne
Garaza jos na cekanju,slike su spremne samo nikad vremena to uploadati, danas putujem za Panamu ali i dalje sam na forumu ako imam veze
Inace nakon prijedjenih 100km iskustva:
jako je udoban po gradu jer je ovjes mekan sto ima i kontraefekt da kad krene sa mjesta se prednji dio osjetno propne ali po rupama ide super.
Brundavost sam vec spominjao,dok se vratim sa posla taman ce ga supruga razradit da ga posteno i stisnem da vidim kako dise ne vecim okretajima.
Na vozackom mjestu mjesta koliko hoces,meni sasvim dovoljno a nisam malen ,izvana djeluje jako malen ali to sam i trazio.
Menevriranje je super,ko mali zvrk
Potrosnja mu nije mala,vidimo kasnije kad potrosi koji tank.
Za pohvalu je sto se svjetla pale i gase na kljuc,tako da mi automatska svjetla ne fale.
Prednji prozori nisu automatski,mala kritika,kao i cep rezervoara koji nema mjesto za odlaganje,glupa usteda.
Eto toliko zasad pa kad napokon otvorim garazu dolaze i slike

darijo

• Član Foruma
Odgovori #73 u: Svibanj 09, 2018, 08:28:51 poslijepodne
da ,nema mjesto za odlaganje čepa a imao sam ga na staroj fabiji ,čudno.

Frank78

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #74 u: Svibanj 20, 2018, 03:13:12 prijepodne
Cujem da se u vw vise ne moze narucit benzince dok se ne pocnu slagat po novim euro normama,jel takvo sto dolazi za skodu,ne znam koliko ima ovih Fabija na lageru al ocito nece dugo,drugo ako RH ne promjeni zakon o trosarinama  na CO2 svi auti opet poskupljuju novim normama.
Volio bi da skoda pocne sa elektricnim,to bi bilo zanimljivo jer vw EV su bolesno skupi.