Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

• Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Novosti

Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Prekidac svijetala Oct 2...

Spoky · 10945

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Spoky

• Član Foruma
u: Prosinac 14, 2017, 07:09:33 poslijepodne
Pozdrav...

Imam pitanjce, trenutno u octavii imam prekidac za svijetla crni bez opcije auto, a metnuo bi slican takav koji ima tu opciju, e sad mene zanima dal ce ta opcija auto na novom ptekidacu imati funkciju ili nece, il treba nes preko vcds kodirat...

Slike su da se vide koji imam a koji bi metnuo...

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Odgovori #1 u: Prosinac 14, 2017, 08:14:16 poslijepodne
Neće ti raditi, ako nemaš ugrađen senzor za automatska svjetla/kišu. To je inače za aute koji imaju aute to serijski :)

Spoky

• Član Foruma
Odgovori #2 u: Prosinac 15, 2017, 07:05:15 poslijepodne
Neće ti raditi, ako nemaš ugrađen senzor za automatska svjetla/kišu. To je inače za aute koji imaju aute to serijski :)
A sta nije to za opciju kad das kontakt da upali svijetla odma, a ovo sta ti pricas sa senzorom je za to da kad otkljucas auto i ako je mrak da upali svijetla, ili se varam...

Meni je sad skodirano da cim dam kontakt upale se svijetla, makar prekidac bio na 0...

hakkler

• Administrator
  • Član Foruma
Odgovori #3 u: Prosinac 15, 2017, 08:04:17 poslijepodne
Imaš dnevna svjetla..tj. čim radi motor ili ti kontakt svjetla non stop gore. Ne možeš nikako bit inkognito dok motor radi .

To se da isključit da svjetla pališ po potrebi..u ljetnim mjesecima npr. ne a i samim tim produžuješ vijek akumulatoru i žaruljama.

Opcija sa auto prekidačem..pali sam svjetla po potrebi i ovisna je o senzoru svjetla..jel. Po ljeti ti sam pali svjetla u tunelima dok se po danu voziš ili u sumrak sam upali svjetla. Isti je vezan i za CH  i LH funkciju. Makar se coming home i living home moze neki put iskodirati bez tog senzora svjetala.i na ovaj tvoj obični prekidač..ovisno o bordenzu.Ali posto nemas senzor..i po danu ti on upali svjetla za CH i LH..i cucla akumulator..bez veze..

Ma evo ja nabadam..bolje će znat oni koji se bave kodiranjem.

Grga22 ..exhaust itd..

...the resistance is futile

exhaust

• Član kluba
  • Član Foruma
  • Custom tuned O2 vRS TFSI
Odgovori #4 u: Prosinac 15, 2017, 08:58:23 poslijepodne
Kresimir i Hakkler ti dobro govore.

Prekidac sa auto funkcijom ma sebi je iskljucivo za aute koji imaju ugradjen svjetlosno/kisni senzor, te kad je prekidac na auto poziciji auto sam pali i gasi glavna svjetla ovisno o kolicini vanjske, ambijetalne svjetlosti kojoj je senzor izlozen.
To sto govoris da ti se pale svjetla okretanjem kljuca je DRL - day time running lights odnosno dnevna svjetla i po defaultu mk2 kad je nova dolazi sa time ukljucenim iz salona temeljem naseg zakona o sigurnosti prometa na cestama i stalno ukljucenim kratkim svjetlima ili tzv dnevnim svjetlima. To se moze dijagnostickim uredjajem ili prirucnom dijagnostikom iskljuciti (sto je posao od 5 min) ako smeta a kasnije si ti sam duzan paliti i gasiti svjetla.
Ukoliko zaista zelis instalirati taj prekidac sa auto funkcijom, moguce je, ako ugradis komplet novu sajbu sa svjetlosno/kisnim senzorom (dolazi sa sajbom), te provlaciti instalaciju i kontrolni modul te iskodirati vcds-om AKO bordnetz podrzava ugradnju istog a ako ne i novi bordnetz/qateway.
« Zadnja izmjena: Prosinac 15, 2017, 09:01:22 poslijepodne od exhaust »

FMIC TA-Technix / Twintercooler, GFB DV+, Friedrich Motorsport full TBE/HJS/76mm, Denso Iridium Power IK22, Audi R8 coil packs / bobine NGK, Autotech HPFP kit, RS4 regulator goriva, REVO Race Camcoated CAI, CTS TURBO + REVO heat shield, Übertuning UK LTD stage 2+ custom tune

Andy

• Član Foruma
Odgovori #5 u: Prosinac 17, 2017, 10:19:47 prijepodne
Malo citam za te senzore kise

Dakle dok kisa pada stavljam u rikverc i  pali zadnji brisac

Nemam senzor na unutarnjem retrovizoru!

Dal to svaka Octavia ima ili?

grga22

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #6 u: Prosinac 17, 2017, 10:23:57 prijepodne
Taj comfort wiping nema veze sa senzorom. On radi kad su upaljeni prednji brisaci i ubacis u rikverc. Ne mora nuzno kisa padat.

RS Coupe

• Član Izvršnog Odbora
  • Član Foruma
Odgovori #7 u: Prosinac 17, 2017, 09:50:51 poslijepodne
Hakkler je sve dobro napisao samo treba čitati. :)

RS Coupe

• Član Izvršnog Odbora
  • Član Foruma
Odgovori #8 u: Prosinac 18, 2017, 10:16:50 poslijepodne
Znači za opciju auto treba ovo:

grga22

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #9 u: Prosinac 19, 2017, 07:51:14 prijepodne
Plus šajba...

RS Coupe

• Član Izvršnog Odbora