Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

• Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Novosti

Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Fabia 1.4 16v comfort 2000. god.daljinsko z.?

Gost · 4704

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

robert098

• Gost
u: Kolovoz 28, 2017, 01:59:21 poslijepodne
Novi sam član na forumu. Kupio prije tri dana po prvi put škodu, nemam iskustva sa škodom, surfam okolo ali nigdje ne mogu doći do konkretnog podatka.
Dakle škoda fabia 2000. godište sa 1.4 16V motorom ( mislim da je 72kw ) comfort oprema.  S autom sam za godište fasciniran (158tkm.) auto je očuvan, udoban i brz. E sada... Prvo pitanje.. Ima li auto lanac ili remen? Malo zagledao pa ne vidim ništa a auto kupio u komisionoj prodaji.... Drugo pitanje.. Na kljuću ima dugme i žaruljica. Centralka radi tako da moram na suvozačevom mjestu gurniti kljuć da bi zaključao vrata... Ima li on daljinsko centralno, možda je samo batrija u pitanju... Ima li tko kakva iskustva o autu  sa tom opremom i tim motorom, servisni intervali, koje ulje....itd, itd.  Dečki bio bih vam stvarno zahvalan na kojoj informaciji. lp. Robert klanjam se škodi

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Odgovori #1 u: Kolovoz 28, 2017, 04:14:11 poslijepodne
Pretpostavljam da je 74kW 101ks, mislim da je remen kod tebe. Ovo drugo da li ti lampica stalno gori na ključu ili kad stisneš gumb za otključavanje? Što se tiče servisa, ulje mislim da ide 5w40, interval svakih 15000

robert098

• Gost
Odgovori #2 u: Kolovoz 28, 2017, 05:10:54 poslijepodne
Na ne. Lampica uopće ne gori. Dakle s obzirom na taj gumb na kljucu i lampicu,  pretpostavljam da ima daljinsko zaključavanje. Dam promijeniti bateriju pa probam. Kažeš da ima remen.. Na koliko se mjenja. Auto ima 158 tkm? Koja je oprema kod comfort? Lp.

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Odgovori #3 u: Kolovoz 28, 2017, 08:00:02 poslijepodne
Variralo je. Mislim da comfort serijski nije imao klimu. Probaj malo prokopat forum servisne informacije. Zupcasti se obicno mjenja svakih 5 ili na 120000. Kad dode kolega grga bude bio malo precizniji :)

hakkler

• Administrator
  • Član Foruma
Odgovori #4 u: Kolovoz 28, 2017, 10:30:14 poslijepodne
Trebao bi imat naljepnicu pod haubom u gepeku negdje sa strane sa codovima opreme (ako nisi dobio sa njom knjigu gdje je vin broj i kodovi opreme)

http://www.parkers.co.uk/skoda/fabia/estate-2001/review/features-safety-and-equipment/

Skrolaj do "trim level" i klikni na comfort.

Makar ovisno o trzistu..codovi opreme su najjrelevantniji.
« Zadnja izmjena: Kolovoz 28, 2017, 10:35:59 poslijepodne od hakkler »

...the resistance is futile

grga22

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #5 u: Kolovoz 29, 2017, 07:49:32 prijepodne
Za taj motor je inspekcijski pregled remena 90 000 i dalje svakih 30 000. Nema interval izmjene. Barem koliko me sjećanje služi. Ali ja bih ga zamijenio, pogotovo ako ne znam kad je bio promijenjen i ako je.