Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

• Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Novosti

Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Prednji farovi Skoda Octavia 1Z3

prime_90 · 9572

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

prime_90

• Član Foruma
u: Srpanj 13, 2017, 09:59:06 prijepodne
Bok,

Kako sam skidao far da stavim novu "lulicu" za h7 žarulju zato što je od vremena i svega se otopila i gubila kontak. Uzeo sam odmah dvije da na oba stavim da me ne dočeka uskoro .

E sada kako sam skida far  na onom nosaču od fara sam vidio da ima kao nekakva polugica koja isto štima visinu fara dali je ta polugica stvarno za to ili? Ona se nalazi na desnoj strani od desnog fara i suprotno na drugom .
https://ibb.co/fTOmsv

Ako mi netko može pojasniti kako da namjestim visinu svijetla i sve. Znam da na starom autu sam imao doslovno jedan navoj koji sam koristio da se digne svjetlo i sve ali ovdje vidim da sada ima očit više za igrat se.

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Odgovori #1 u: Srpanj 13, 2017, 04:06:26 poslijepodne
Jedan ti je za micanje snopa lijevo desno, drugi ti je za gore dolje.

prime_90

• Član Foruma
Odgovori #2 u: Srpanj 14, 2017, 09:54:17 prijepodne
e sada.....ovaj gdje je ova polugica koja se povuce da far izade...on je za koju funkciju? gore dole ili L i D ?

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Odgovori #3 u: Srpanj 14, 2017, 12:03:24 poslijepodne
Moras imat na samom faru navoje za stelanje

grgagrga

• Član Foruma
Odgovori #4 u: Kolovoz 09, 2017, 07:43:21 prijepodne
e sada.....ovaj gdje je ova polugica koja se povuce da far izade...on je za koju funkciju? gore dole ili L i D ?

Polugica radi na foru da imaš jedan plastični zub koji drži polugicu (oblik slova "J"), taj zubić povučeš gore doslovno za milimetar (nemoj siliti da ne pukne bez veze) i onda polugicu povučeš linearno prema van, prema kileru/središnjoj osi auta/tablici iliti prema suprotnom faru (ona ima hod cca.1.5-2cm).
Kada nazad sastavljaš far, vratiš ga skroz do kraja da sjedne (pazi na plastične vodilice fara, ako ne ide lako nemoj siliti da plastika ne pukne), zatim tu "J" polugicu gurneš nazad, naviješ maticu na gornjoj strani fara i to je to :) (naravno nemoj konektor zaboravit izkopčat i ukopčat!)

TomicaZG

• Član Foruma
Odgovori #5 u: Studeni 27, 2019, 09:42:52 prijepodne
Imam isti problem oko nosača fara na škodi octaviji. Naime, kupio sam nove farove i jedan mi neće sjest kako treba. Dali je do nosača ili neznam. Evo kako izgleda https://ibb.co/s6C5bRQ . Dali se moraju ili mogu nosači štelat i kako?

RS Coupe

• Član Izvršnog Odbora
  • Član Foruma
Odgovori #6 u: Studeni 28, 2019, 07:17:33 poslijepodne
Mogu se nosači podešavati ali ako ti je stari far dobro sjedio ne bu treblo biti problema ni s novim(osim ako nisu zamjenski)

Iz iskustva:ako nisi pogodio u donju vodilicu nosača far ti neće sjesti kako treba.

TomicaZG

• Član Foruma
Odgovori #7 u: Studeni 29, 2019, 05:27:19 poslijepodne
RS Coupe hvala na odgovoru. Da pojasnim, kupio sam nove farove jer su stari bili loši i ružni (napuklo staklo itd...). E sad, pošto ni stari nosači nisu bili ispravni, odlučio sam ih zamjenit i odmah sam kupio nove nosače. Zato sam pitao za pomoć dali se oni moraju štelati i kako. Pa ako netko zna bio bih mu zahvalan ili ako ima neki link. Hvala! Pozdrav!

RS Coupe

• Član Izvršnog Odbora
  • Član Foruma
Odgovori #8 u: Studeni 29, 2019, 08:54:27 poslijepodne
Nosači su orginalni ili zamjenski?

Nema tu neke nauke, nego pomičeš poziciju nosača pomalo dok ne pogodiš.

TomicaZG

• Član Foruma
Odgovori #9 u: Studeni 30, 2019, 01:27:36 poslijepodne
Stari nosači su original a novi su zamjenski, nisu kupljeni kod ovlaštenog prodavača.

TomicaZG

• Član Foruma
Odgovori #10 u: Prosinac 06, 2019, 09:15:34 prijepodne
Evo riješio sam problem. A ujedno evo i link pa ako nekom pomogne, meni je. Pozdrav! https://youtu.be/k84PA6tEBEU