Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

• Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Novosti

Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Fabia Combi 1.4 16V (2008, benzin + LPG)

Ine · 5548

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ine

• Član Foruma
u: Lipanj 12, 2017, 05:56:09 poslijepodne
Obzirom na probleme koje sam imala sa Fabiom zadnjih par mjeseci sad na kraju bih htjela napraviti dijagnostiku u koju nije uključen niti mehaničar niti električar niti LPG majstor jer su čuda i čudesa promijenjena
Preporuke? Zanima me dijagnostika i na mjestu i u vožnji (btw kako se kreću cijene?). Samo da vidim jel napokon sve ok budući idem na malo veći put
Hvala :)

Nema smisla da svaki put otvaram topic, bolje je da sve bude u istom  :)
« Zadnja izmjena: Lipanj 12, 2017, 05:57:55 poslijepodne od Ine »

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Odgovori #1 u: Lipanj 12, 2017, 06:47:01 poslijepodne
Ocito su stručnjaci onda :) Ne znam da li ti može grga napravit dijagnostiku pošto je u gužvi, meni je majstor do idućeg tjedna na godišnjem. Riješio je 2-3 auta koje nitko nije mogao složit tako da eto može napravit, ali tek idući tjedan

Ine

• Član Foruma
Odgovori #2 u: Lipanj 12, 2017, 08:34:15 poslijepodne
Vrlo rado :)

Još uvijek mi nije jasna pizdarija s plinom što sam imala show za vikend, a danas dijagnostika nije ništa pokazala ni na mjestu ni na cesti, tako da sutra ponavljamo na full otvorenoj :/
Pa čisto da znam kako što stoji

grga22

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #3 u: Lipanj 13, 2017, 11:16:32 prijepodne
A pizdarija je?

hakkler

• Administrator
  • Član Foruma
Odgovori #4 u: Lipanj 14, 2017, 02:06:37 prijepodne
znam da je pi****a prikladnija riječ kad se dogodi neplanirano "veselje"...

ali ajd Ine objasni kakav je show bio za vikend?

...the resistance is futile

Ine

• Član Foruma
Odgovori #5 u: Lipanj 28, 2017, 12:33:07 poslijepodne
Ma vise me nema doma nego ima. A kad sam doma hodocastim kod majstora za plin nakon posla jer je frisko sve prednje + komp mijenjano i pod garancijom. A ne stima
1. Mijenjan set zupcastog remena + vodena pumpa, set remena alternatora, regler, svjecice, ulje motora, kociono (valjda sam sve nabrojala)
2. Klima servisirana i dopunjena, u redu je
3. Dijagnostika elektrike i mehanike napravljena i sve je navodno u redu. Moram selene promijeniti ali nije za glavu
4. Podesen ler gas da se auto pri kocenju na plinu ne ugasi kad je upaljena klima, ali se opet gasi. Majstor je sinoc rekao da ce morati staviti jace injektore (jer ovo novo ne radi kako treba - cijeli prednji dio mijenjan). Ok
5. U voznji na plinu i dalje trese. Stavljen mi je neki uredjaj za ocitavanje s kojim se vozim
6. Nesto metalnog zvuka je lupnulo nedavno kao da je nesto palo/otpalo
7. Ponekad (2 puta u zadnjih mj dana) u voznji struze kao po zeljezu. Diskovi i kocnice su dobri. Nznm ima li veze a tockom 5
8. Sad me vec fkt strah da se ne razletimo i auto i ja
« Zadnja izmjena: Lipanj 28, 2017, 12:41:35 poslijepodne od Ine »

joo

• Član Foruma
Odgovori #6 u: Lipanj 28, 2017, 12:46:07 poslijepodne
uh, mora san se namsmijat na sve ovo sta si nabrojala!  ;D

sta je na kraju prvi problem? plin, ili lupanje ili sta?

Ine

• Član Foruma
Odgovori #7 u: Lipanj 28, 2017, 12:59:42 poslijepodne
Ajd bar je nekom smijesno  :D
Svakako prvo plin. Gasenje cak manji problem nego drhtava voznja. Samo odjednom ko da hopsam po makadamu. I totalno nepodesen komp. Po novom kad je pun pokazuje rezervu. A na 'starom plinu' je vozio ko beba
Ali i to struganje me fajn muci. Nemam pojma sta je metalno moglo otpasti a da auto vozi i povremeno grdo struze.

joo

• Član Foruma
Odgovori #8 u: Lipanj 28, 2017, 02:08:23 poslijepodne
na benzin ne trese niti malo ili onako bas malo, gotovo neprimjetno?

Maf je ciscen?

Jel poceo plin zafrkavat kad je lupilo ili? mozes li se sageti ispod auta i vidi jel vise kakve zice, nekako posred auta, otprilike iza prednjih kotaca?

ako je moguce, pokusaj lupit zadnji kraj ispuha nogom, vidi jel sta zvoni, suska itd.

pokusavam skuzit da nisi di zapela pa iscupala lambdu, ili je radjen servis pa remen nije bas u fazi. Na benzin lagano zna treskat, pogotovo u leru, a na plinu (on je dosta osjetljiviji) zna dosta bit izrazenije.

I zadnje, meni ti se dogodilo da mi je jedna bobina otisla, na benzin je radio skoro OK, dok na plin bas bas trese. promijenio nju i proradilo. To ti se ne moze otkrit na diagnostici, nego bas kad auto radi, skidat jednu po jednu. Sad, ne znam kakve ima taj 1.4 jel jedna, dvije ili cetiri..

ovo sa kocenjem, to mi vuce na mapu plina ako na benzin nema tih simptoma

Serviser plina je neki provjereni ili?

« Zadnja izmjena: Lipanj 28, 2017, 02:12:51 poslijepodne od joo »

Ine

• Član Foruma
Odgovori #9 u: Lipanj 28, 2017, 03:19:47 poslijepodne
Plin zeza otkad je stavljen novi, od prvog dana prije par tjedana (rađeno u Tildali po preporuci). Nije treslo prije. Prije se znao ugasiti, ali rijetko (čim se drugi put ugasio odevezla sam majstoru i rekao je mijenjati sve). Nisam zapela nigdje, osim ako je netko drugi dok je isprobavao
Servis (remeni) je odradjen u 2 mj i auto je uredno radio do izmjene kompletnog prednjeg dijela plina s kompom. Servis klime je odrađen prošli tjedan (a tad je već treslo, i u leru, ali pogotovo u vožnji. Doslovno luđački na plinu, ne primjećujem na benzinu. Čak prvi put nakon podešavanja plina. Promijenjeno je ondaotkud čita okretaje ali i dalje i sve više). Ko luda vozim do majstora i natrag svakih par dana. Sad je stavljen nekakav uređaj što očitava kako sam spomenula i snima 90 sati. A ja opet moram na put

Edit:
Uz plin i servise sam dala preko 7000  :( Lagano sam na rubu živaca

Evo, u utorak nakon puta idem natrag u Tildalu. Mijenjati ce ove nove injektore. Drzite fige
I nista ne visi ispod auta
« Zadnja izmjena: Lipanj 28, 2017, 06:11:02 poslijepodne od Ine »

Woofer

• Član Foruma
Odgovori #10 u: Lipanj 30, 2017, 05:33:37 poslijepodne
Tidala ili Tildala? Iza Zaboka?

zagorec

• Član Foruma
Odgovori #11 u: Srpanj 01, 2017, 10:51:51 prijepodne
Za plin, za mene je jedini meštar Tidala, i to već godinama hodam k njemu samo na servis i provjeru mape.
Jednom mi je riješio problem koji nisu mogli riješiti u ovlašetnom plinskom servisu.
Samo je problem ako se već dosta raznim meštara izmjenjalo sa svojim genijalnostima, onda je i njemu teže utvrditi problem.
Najbolje odmah k njemu, prišparaš puno novaca i vemena

Nekad je problem i u samom plinskom uređaju koji je stavljen, posebno one najjeftinije ugradnje.

Čoki

• Član Foruma
Odgovori #12 u: Kolovoz 22, 2017, 12:21:53 poslijepodne
Što je na kraju riješeno sa autom i koji plin je ugrđen u njega?