Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

• Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Novosti

Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Promjena brtve glave

smirnoff · 5947

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

smirnoff

• Član Foruma
u: Lipanj 04, 2017, 10:44:48 poslijepodne
Eto nakon dobrodošlice od nekolicine forumaša, vrijeme je da iznesem svoj problem,
kao i kod većina vlasnika Fabije Mk1, pokazala se potreba za promjenom dihtunga glave jer već neko vrijeme počela srkati antifiz...no u zadnjih mjesec-dva nadolio sam bar 1 l antifriza (ak ne i više) i vidim na mjeraču ulja promjenu u boji..kao da je dobio žučkast odsjaj...dakle voda ne ide u cilindar (jer mi nimalo ne dimi) nego se miješa sa uljem.

majoneze na čepu je bilo već duže vrijeme, no nakon duže naprekidne vožnje ona bi nestala pa nisam to uzimao za ozbiljno...al sad konstantno se pojavljuje na čepu iako uredno obrišem.

jasno mi ja šta treba sad, al bi molio pomoć oko toga što mi treba od dijelova osim same brtve - da treba mijenjat i lanac il se motor otvara bez skidanja lanca? glava se obavezno ravna?
dal je poželjno mijenjat vodenu pupmu (očito nije mijenjana dosad), dal još kakav semering? gumice podizača ventila, karike...jebote već sam došo do polugeneralnke... heat

svaka pomoć je dobrodošla (naravno neću to sam radit, u potrazi sam za dobrim majstorom)

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Odgovori #1 u: Lipanj 05, 2017, 07:29:23 prijepodne
Odmah da ti kazem imam majstora, ali se pripremi na poveći trošak. Ide ti lanac, brtva, sarafi, uljna pumpa, provjeri stanje hidropodizača, ima toga podosta, ja sam mjenjao i karter ulja, stavi i novu posudu vode jer ce ti ova stalno bit masna, ja prao no use. Ugl cca samo uljna pumpa ti je 1200kn i nema zamjenske. Racunaj 2500-3000kn

smirnoff

• Član Foruma
Odgovori #2 u: Lipanj 05, 2017, 07:35:51 prijepodne
uf to je dosta...pogotovo zato jer cijeli auto ne vrijedi puno više od toga.
jel to cijena samo materijal ili sa majstorom? i odakle je majstor da vidim kako do njega?

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
Odgovori #3 u: Lipanj 05, 2017, 09:11:21 prijepodne
Samobor, Lindić upiši

smirnoff

• Član Foruma
Odgovori #4 u: Lipanj 05, 2017, 09:31:36 prijepodne
OK hvala

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
Odgovori #5 u: Lipanj 05, 2017, 02:42:25 poslijepodne
Javi ako ćeš tamo ići da ti mogu dat broj od čovjeka itd da se raspitaš što i kako

smirnoff

• Član Foruma
Odgovori #6 u: Lipanj 05, 2017, 04:16:43 poslijepodne
dobro, makar tražim bližu soluciju jer onda nemam kako natrag i opet do tamo..ja sam iz petrinje

jel tip to radi u sklopu firme/servisa il samostalno doma?

RS Coupe

• Član Izvršnog Odbora
  • Član Foruma
Odgovori #7 u: Lipanj 05, 2017, 07:41:12 poslijepodne
Krešo nisi li malo pretjerao što se tiče dijelova? ;D

Treba ti dihtung glave i ditunzi usisa i ispuha,dekla lanca i lanac. Sve to ne košta puno. Problem je obrada glave i ruke majstora, to je najveći trošak.

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
Odgovori #8 u: Lipanj 05, 2017, 09:32:38 poslijepodne
Nisam vjeruj mi. Ako oce napravit kako spada da mu se to vise ne dogada ovo je solucija. Ne bi pisao da nisam to radio :)

smirnoff

• Član Foruma
Odgovori #9 u: Lipanj 06, 2017, 06:56:07 poslijepodne
pa i meni se čini da NE treba ulja pumpa...kad mi se jednom upalila lampica ulja sumnjao sam na senzor pritiska i uljnu pumpu i pitam u auto kreši jel može bit pumpa veli on da 99% NE (nova oko 1100kn) , nego da je senzor. promjenio sam senzor i nema više paljennja lampice.
tako da bi ja radije promjenio lanac i  vodenu pumpu (koja nije nikad mjenjana) nego uljnu..  +  semering radilice prednji i brtvu poklopca razvoda. ovo za brtvu usisa/ispuha nisam znao da treba mijenjat.

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
Odgovori #10 u: Lipanj 06, 2017, 08:23:09 poslijepodne
Moj savjet promjeni ja se opekao zamalo

smirnoff

• Član Foruma
Odgovori #11 u: Lipanj 10, 2017, 08:20:25 poslijepodne
evo dogovorio sam servis, i umjesto ulje pumpe ide brušenje dosjeda ventila + ostalo što se tiče brtvi, lanca i vodene pumpe...
javim kolko me izašlo na kraju...