Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

• Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Novosti

Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Kupljen auto, par pitanja o sitnicama koje treba srediti

Gost · 6975

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Spin

• Gost
u: Travanj 07, 2017, 08:23:32 prijepodne
Pozdrav,
kupio sam službenu Fabiu sdi koju je koristila šefica financija u firmi u kojoj radim, i auto je u stanju koje je iznad očekivanja za godište i kilometražu.
No, kao i kod svakog polovnjaka, par sitnica odmah upadne u oko:
-kvaka portapaka, gubi kontakt negdje, isprve nije radila, pa je tokom popodneva radila, sad opet ne radi. Sama brava je nova, to je firma zamijenila prije par mjeseci, dakle to možemo isključiti.
Znam da niste vidoviti, ali ako je ovo relativno čest feler, možda netko zna u kojem grmu leži zec...

I drugo, kvaka zadnjih desnih vrata praktički ispadne iz ležišta kad se vrata malo jače otvaraju. Znači sama kvaka i brava funkcioniraju, vrata se zatvaraju i otvaraju, ali ako ne pripazim i palcem pridržavam lijevi dio kvake, kvaka će se malo odvojiti.

Ako tko ima prijedlog, neka slobodno puca.

grga22

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #1 u: Travanj 08, 2017, 11:03:39 prijepodne
Treba dotegnuti onu blendu od kvake. Imas u visini kvake kad otvoris vrata mali crni cep. Unutra ti je Torx 15 sarafic. Probaj ga dotegnut. A dto se gepeka tice, ako nije kvaka ili je stvar instalacije ili same brave. Treba skinut oblogu pa vidjet.

Spin

• Gost
Odgovori #2 u: Travanj 10, 2017, 08:59:40 prijepodne
Zahvajujem na savjetu za torx. Proprčkati ću oko toga.

A za kvaku gepeka sam skužio jučer da radi kad je auto upaljen bez problema, ali dok je ugašen nema zvuka ni pomaka.
Zanimljivo.

Vice

• Član Foruma
Odgovori #3 u: Travanj 14, 2017, 09:18:51 prijepodne
Posto sam nedavno kupio Fabiu,i iman par sitnica za sredit iskoristit cu ovu temu za par pitanja.Radi se o Fabii 1.2 HTP 2006 godite. Kad dam kontakt kratka svjetla se automatski pale. Prekidac je na polozaju 0. Cim okrenem prekidac na poziciju ili kratka pale mi se i prednje maglenke.Duga svjetla rade samo tad kad su upaljene maglenke. Od kolege sam cuo da je to kao normalno na godistima od 2005 pa dalje,ali mi je to nesto sumnjivo,jer vidim da se oko prekidaca svjetala nesto prčkalo,pa mi se cini da je to prespajano nesto.
Kako na Fabii prekidac skinuti ?

Bushido

• Član Foruma
Odgovori #4 u: Travanj 14, 2017, 09:40:28 prijepodne
Da, jedno vrijeme su isporucivali aute sa automatskim paljenjem svijetala, ali ovo "ponasanje" maglenki nikako nije normalno...
Ja bi rekao da nesto nije u redu sa prekidacem.

A skida se ovako

https://www.youtube.com/watch?v=5v-RKI5X5Zw

Max 1969

• Tajnik kluba
  • Član Foruma
Odgovori #5 u: Travanj 14, 2017, 11:14:29 prijepodne
Isti problem imam ja na MK1 2001 god...upališ svjetla i upali maglenke...treba promijeniti šalter-prekidač al svi prodaju samo u kompletu

Bushido

• Član Foruma
Odgovori #6 u: Travanj 14, 2017, 06:47:19 poslijepodne
Sta u kompletu, mislis zajedno sa potencijometrom za podesavanje svjetala i osvjetljenja?
Pa cijena za salter (rabljeni) je cca 150-250 kn... (kako naletis)

Max 1969

• Tajnik kluba
  • Član Foruma
Odgovori #7 u: Travanj 15, 2017, 09:05:33 prijepodne
@Bushido...da komplet....a za rabljeni..ako naletim na ispravan..

Bushido

• Član Foruma
Odgovori #8 u: Travanj 15, 2017, 08:40:16 poslijepodne
A gle, mozes ili tako ili u "ducan"... trece nema.... (popravak postojeceg je (gotovo) nemoguc ili jako kratkog vijeka).

Sto se rabljenog tice, nema se tu sto previse za reci, a da se vec i nezna... Ja sam kupio 2 i oba su bila ok, a isto tako prodao sam 1 i covjek nije do dana danasnjeg zvao..  Isproba se na licu mjesta i to je vise manje to...

Vice

• Član Foruma
Odgovori #9 u: Travanj 17, 2017, 11:11:20 poslijepodne
Kod mene se ipak prekidač zblesira. Stavio stari s Octavie,posto ima iste funkcije i radi sve ok sad. Samo sto od Octavie ne moze sjest u onu rupu do kraja,al dok orginalni od Fabie nabavim posluzit ce :-D

Vice

• Član Foruma
Odgovori #10 u: Travanj 25, 2017, 08:34:27 poslijepodne
Iman jos jedno pitanje, na vozacevom sicu mi fali dio ispod,ili sama plastika ili pretinac,neznam sto je bilo prije. Dal po necemu mogu saznat to,nabavio bi to i stavio.

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Odgovori #11 u: Travanj 25, 2017, 08:52:11 poslijepodne
Mislim da ti je samo u elegance modelima dolazio pretinac, ovo ostalo ti je bio poklopac. Čak mislim da ni nema na vozačkom mjestu, nego samo na suvozačevom

Vice

• Član Foruma
Odgovori #12 u: Travanj 25, 2017, 09:47:29 poslijepodne
Ispod vozaceva sica bude.Tako pise u uputstvima za upotrebu.

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Odgovori #13 u: Travanj 26, 2017, 07:39:04 prijepodne
Ja imam od RSa siceve pa imam samo kod suvozača

grga22

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #14 u: Travanj 26, 2017, 09:23:38 prijepodne
Ima i na vozačevom i na suvozačevom, ja imao oba...