Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

• Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Novosti

Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

antena problem

kruno1 · 9882

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

darijo

• Član Foruma
Odgovori #15 u: Listopad 22, 2017, 03:17:28 poslijepodne
hm,inaće dvobojne žice su za spajanje zvućnika ,a žica  o kojoj ti pišem nalazi se na djelu konektora za struju (napajanje -crvena, memorija-žuta,smeđa- uzemljenje i plava-antena) a drugi dio konektora su dvobojne za zvučnike(8 žica)tako je original na fabiji.inače original antena za fabiju je oko 250kn ali da bih je stavio moraš odvojiti zadnji dio krovnog tapicirunga te  odvrnuti vijak ispod lima krova koji je prićvršten za vanjsku antenu, dakle malo je komplicirano.
 eto to su moja iskustva ali dok čovjek nevidi konektore na tvom radiju teško je opisati šta sada uraditi da se dobro spoji.pozdrav.

kruno1

• Član Foruma
Odgovori #16 u: Listopad 22, 2017, 08:02:27 poslijepodne
Darijo,sutra ću ponovo provjeriti jel ima negdje i te plave žice.

kruno1

• Član Foruma
Odgovori #17 u: Studeni 01, 2017, 06:05:06 poslijepodne
Kupljeno antensko pojačalo jučer (za autoradio, naravno) u Dobrom zvuku. 60 kunića.Izgleda kao srebrni valjak promjera cca 2 cm,dužine cca 8 cm, ali ga moram prikopčati u postojeću instalaciju,ima dodatnu žicu za (+) napajanje.Znači,ne ljepi se na šofer šajbu i NEMA žicu koja je antena(mislio sam da ću takvo kupiti)
No,najprije ću u to pojačalo kada ga spojim sa autoradijom u antenski ulaz gurnuti bakrenu žicu umjesto antene da vidim kako lovi stanice a tek nakon toga spojiti sa postojećom antenom na fabiji.
Javim rezultat.
pozdrav

darijo

• Član Foruma
Odgovori #18 u: Studeni 01, 2017, 10:55:18 poslijepodne
ako imaš šemu za spajanje onda bih trebao rješiti problem,inaće sam vidio u kasnijim odgovorima da si napisao da ti originalni fabijin radio nije baš hvatao stanice onda bih mogao biti problem u ant.pojačalu inače originalni radio od fabie super hvata stanice sa originalnom antenom.pozdrav.

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Odgovori #19 u: Studeni 02, 2017, 06:47:22 prijepodne
Mislim da je naveo da kad je stavio drugi radio da mu je slabije hvatao stanice

darijo

• Član Foruma
Odgovori #20 u: Studeni 02, 2017, 10:50:09 prijepodne
vidio sam u njegovom odgovoru čokiju da nije siguran da mu i original radio nije hvatao puno stanica,što mi je čudno jer original radio hvata više stanica od sonya,pioneera(isprobano)a ako nisi prvi vlasnik auta tko zna što mu je kopano po žicama,pozdrav.

kruno1

• Član Foruma
Odgovori #21 u: Studeni 04, 2017, 02:57:27 poslijepodne
Pozdrav ekipi.Danas je moj sretan dan. _motorist
Darijo,moram ti reći da si na neki način bio u pravu.Da,postoji plava žica na konektoru od škodine instalacije.Ja sam,
na žalost, gledao krivi konektor. Prvo, na auto radiju postoje dva fiksna,pravokutna,mala konektora koja su zalotana na samoj elektroničkoj ploči autoradija.Onda ja od tuda imam spojni kabel (koji je stigao sa tim originalnim Kenwoodom).Taj spojni kabel ima ista takva dva pravokutna mala konektora koja se štekaju u taj radio.Na drugoj strani tog spojnog kabla postoje dva eurokonektora (A i B) koji ulaze u jedan zajednički konektor od škodine instalacije.E,tu je PLAVA žica,koja meni ide na bijelu žicu od prespojnog kabla i ona je spojena u autoradio ali nemam pojma gdje u radiju.
Dakle,danas sam prvo spojio kupljeno antensko pojačalo na Kenwood.U konektor gdje se šteka antena stavio sam žicu duljine cca 80 cm od mjernog instrumenta.Lovi puno,puno stanica.Ok,maknem tu žicu od mjernog instrumenta,uštekam antenu od škode,lovi jednako puno stanica.Provjerim gdje je + koji ide preko ključa i tu spojim + od pojačala kako mi ne bi bilo stalno pod naponom već samo kad se vozim.I TO JE TO.
Hvala svima na ukazanoj pomoći.
BTW,odmah sam danas stavio i felge sa zimskim gumama. curtsey

darijo

• Član Foruma
Odgovori #22 u: Studeni 04, 2017, 06:36:38 poslijepodne
super,rješio si problem a teško je nešto rješiti samo riječima ako to nevidiš,a kako,sam ti rekao jedan konektor ti je ,za napajanje,memoriju,uzemljenje,antena a drugi samo za zvučnike i da idu u jedan zajednički konektor unutar škode.pozdrav

kruno1

• Član Foruma
Odgovori #23 u: Studeni 04, 2017, 07:18:19 poslijepodne
Znači,moj je zaključak da je uzrok svemu tome ipak bio u samom antenskom pojačalu koje je u sklopu same antene.No,prevelik je financijski trošak kupiti tu original antenu,posjetiti meštra tapetara,da bezbolno skine tapecirung oko antene,pa kada se zamjeni ta antena ponovo tapetaru...Anyway,ja sam sretan i sa ovim jeftinijim rješenjem.
Puno sigurnih km u vašim Škodilacima svim forumašima od mene. bye