Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

Novosti

POŠTOVANI NOVI ČLANOVI, PRIJE SUDJELOVANJA U RASPRAVAMA MORATE OBAVITI PREDSTAVLJANJE U SEKCIJI NOVI ČLANOVI. HVALA !

Koje pločice i diskovi za O3

Soldjer330 · 13592

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Soldjer330

• Član Foruma
u: Kolovoz 22, 2022, 04:12:51 poslijepodne
Pozdrav forumaši, naime blizi mi se servis i na njemu moram mijenjati diskove i pločice na autu, zanima me dali ima netko preporuku od kojeg proizvođača da uzmem? za pločice bi uzeo ATE vrlo vjerojatno za njih sam vidio da ih hvale, no ne znam dali da uzmem i njihove diskove, nisam nigdje nasao iskustva i misljenja ljudi koji su prije uzimali... uglavnom svaki savjet je dobrodosao, i za jedno i drugo... u autoshopu (necu navoditi kojem da pozitivno ili negativno ne reklamiram) su mi rekli za komplet diskovi i pločice ATE 3000 kn, jel smatrate da je to ok korektna cijena? hvala

werdas

• Član Foruma
Odgovori #1 u: Kolovoz 22, 2022, 04:36:41 poslijepodne
Uzmi textar vjerujem da je to najbolja roba za tu lovu.
Il cimni Lagerosa pa budes isto dobio dobru robu za ok lovu.

Soldjer330

• Član Foruma
Odgovori #2 u: Kolovoz 22, 2022, 04:50:48 poslijepodne
Uzmi textar vjerujem da je to najbolja roba za tu lovu.
Il cimni Lagerosa pa budes isto dobio dobru robu za ok lovu.
Textar i jedno i drugo ili kombinacija? Hvala na savjetu naravno

werdas

• Član Foruma
Odgovori #3 u: Kolovoz 22, 2022, 04:58:08 poslijepodne
Sve textar.

Ate navodno od Galfera pakira tak da se vise nezna kaj se dobije kad se kupuje.

maredo

• Član Foruma
Odgovori #4 u: Listopad 19, 2022, 09:50:02 poslijepodne
Nemoj uzimati ATE, ja sam ih stavio na svoju MK3 2019. i izgleda da su pločice mrvu manje od čeljusti i lupaju kod promjene smjera naprijed/nazad uz kočenje...istu stvar znam na još dvije Octavie...OEM u servisu su pakirane od TRW-a tako da ili OEM ili TRW iz dućana...ja sam lud od tog lupetanja i vjerojatno ću idući tjedan nakon nepunih 1500km ATE izvaditi van i staviti TRW  >:(

OctaviaMK4

• Član Foruma
Odgovori #5 u: Listopad 20, 2022, 12:35:36 prijepodne
Nemoj uzimati ATE, ja sam ih stavio na svoju MK3 2019. i izgleda da su pločice mrvu manje od čeljusti i lupaju kod promjene smjera naprijed/nazad uz kočenje...istu stvar znam na još dvije Octavie...OEM u servisu su pakirane od TRW-a tako da ili OEM ili TRW iz dućana...ja sam lud od tog lupetanja i vjerojatno ću idući tjedan nakon nepunih 1500km ATE izvaditi van i staviti TRW  >:(

Takve plocice (vecinom sportski program) su manje i lupkaju iz drugog razloga, vjerovatno ugradnjom onog lima (hat shielda)izmedju plocice i celjusti bi ti se smanjilo lupkanje.

Frank78

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #6 u: Listopad 20, 2022, 04:42:22 poslijepodne
Meni baš zadnje TRW original lupkaju, prednje ATE pločice na TRW disku škripe kao i našem kolegi koji ima komplete ATE i rekao da neće više.Ja sam mislio Brembo idući put ali malo tko je to i montirao, znam jednog i njemu je bez problema.

hakkler

• Administrator
  • Član Foruma
Odgovori #7 u: Listopad 20, 2022, 05:58:13 poslijepodne
Ate..niš ne lupka..ništa ne škripi.

...the resistance is futile

Frank78

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #8 u: Listopad 20, 2022, 07:43:35 poslijepodne
A vrag može doznat i koja je točno smjesa na pločicama na dotičnoj.
Što više čitaš dobiješ drukčije zaključke.

maredo

• Član Foruma
Odgovori #9 u: Listopad 22, 2022, 05:23:43 poslijepodne

Takve plocice (vecinom sportski program) su manje i lupkaju iz drugog razloga, vjerovatno ugradnjom onog lima (hat shielda)izmedju plocice i celjusti bi ti se smanjilo lupkanje.
Ma kakav sportski program za kilavu 115ks dizlo Roctaviju sa 280mm diskovima?!
Ako netko zna Beru Crnekovića (Autolab), pričao mi je situaciju sa O3, isprobali ATE, Brembo i još jedne, najluđe od svega u odnosu na originalne potrošene skinute sa auta potpuno nemjerljiva razlika u dimenziji, sve su lupale, na kraju vlasnik poludio i u Porscheu ugradio OEM, činjenica je da nisu probali TRW koje su čeljusti na autu i koje su OE dobavljač prepakiran u servisima...ja sam skinuo sa svoje ATE da ih vidim i užasnuo se koliko su loša ona metalna pera koja ulaze u čeljust i klip koja bi trebala biti od inoxa i trebalo bi ih biti nemoguće savijati, na ovima su neki obični čelični lim koji sam savijao sa klještima, tako sam ih i malo raširio da jedva uđu u klip i lupanje se smanjilo valjda za 80%..nakon par dana opet su se limići skupili i lupanje je jače nego prije...
Tako da ću riskirati sa TRW-om...ako ni to ne pomogne idem na OEM....a i mislim da neću još dugo imati ovaj auto jer me živcira, nije to to kaj sam mislio...

OctaviaMK4

• Član Foruma
Odgovori #10 u: Listopad 23, 2022, 12:29:42 prijepodne

Ako netko zna Beru Crnekovića (Autolab), pričao mi je situaciju sa O3, isprobali ATE, Brembo i još jedne, najluđe od svega u odnosu na originalne potrošene skinute sa auta potpuno nemjerljiva razlika u dimenziji, sve su lupale, na kraju vlasnik poludio i u Porscheu ugradio OEM, činjenica je da nisu probali TRW koje su čeljusti na autu i koje su OE dobavljač prepakiran u servisima...ja sam skinuo sa svoje ATE da ih vidim i užasnuo se koliko su loša ona metalna pera koja ulaze u čeljust i klip koja bi trebala biti od inoxa i trebalo bi ih biti nemoguće savijati, na ovima su neki obični čelični lim koji sam savijao sa klještima, tako sam ih i malo raširio da jedva uđu u klip i lupanje se smanjilo valjda za 80%..nakon par dana opet su se limići skupili i lupanje je jače nego prije...
Tako da ću riskirati sa TRW-om...ako ni to ne pomogne idem na OEM....a i mislim da neću još dugo imati ovaj auto jer me živcira, nije to to kaj sam mislio...

Mozda si je prechipo pa brijes na sportivu  dance2 sala mala

Javi kako je proslo sa TRW.
Sta te zivcira na Skodi ?

Meni na O4 RS najneuvjerljivi dio auta su upravo kocnice, i razmisljao sam mozda sa nekim boljim plocicama od OEM, ali ovako kad ovo citam, nemam pojma s cime probat.
« Zadnja izmjena: Listopad 23, 2022, 12:34:51 prijepodne od OctaviaMK4 »

Frank78

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #11 u: Listopad 23, 2022, 08:41:42 prijepodne
Ja sam mislio sa  brembo max i xtra pločicama.Inače to je keramička smjesa.

maredo

• Član Foruma
Odgovori #12 u: Listopad 23, 2022, 09:32:37 prijepodne

Javi kako je proslo sa TRW.
Sta te zivcira na Skodi ?

Prvo te retardirano dizajnirane čeljusti da su tako osjetljive na razne pločice...a uz to..
Do sada uz moju znam još dvije sa istim glupostima i sve tri su 2019.g
Npr. auto ugašen, palim ga i u roku 3-4 sekunde želim ubaciti u D i krenuti, ako to tako napravim umjesto da pričekam bar 6-7s auto se ugasi (kao kad smo ko klinci učili voziti pa daš premalo gasa)...rečeno mi je da je to normalno (wtf?!) da tako auto štiti DSG...
Onda...prozori do pola otvoreni, želim ih na jedan klik zatvoriti, kliknem, lagano trznu prema gore i onda se spuste dolje?! Odgovor, malo suhe vodilice pa senzor pričepljivanja ruku otvori prozor jer misli da je zapela ruka djeteta, malo smo podmazali i biti će dobro...drugi dan sve po starom...
Dalje...lagane vibracije auta u leru, ne odmah ujutro nego kasnije kad je motor vruć, tada primijećujem da na malim brzinama ako u drugoj želim ubrzati cijeli auto zavibrira kao kada sa ručnim mjenjačem krećeš na kuplungu a potisna ploča nije baš nešto...
Općenito je taj DSG7 retardirano podešen jer brutalno prerano ubacuje u drugu brzinu (izlazim iz dvorišta doma na ulicu i on u 5m ubaci u drugu i kod skretanja na ulicu ostaje u njoj a auto se evidentno muči)
Nisam glupan za auto, imam 50 godina i profesionalni vozač sam na kamionima proveo 25 godina imam pun q kilometara i znam kad je nešto normalno a kad nije
Još je pod garancijom do 6.mj 23. nadam se da se nećemo morati svađati da mi PTSP ne aktiviraju...

OctaviaMK4

• Član Foruma
Odgovori #13 u: Listopad 23, 2022, 10:11:13 prijepodne
Maredo... druze stari.. znam ja tebe... ali ti nisi jos mene skonto.  :)

Ja sam isto dosta skeptican prema VAGu ... i rekao sam, eto samo nek se ne kvari i nek nemam glupe probleme kad smo kupili taj auto. Za sad 3 mjeseca i 8k km, i nije bilo nekih glupih trzavica.. Da bi mogao napisat listu stvari koju su mogli bolje rjesit, mogao bi.. al onda se to ne bi zvalo Skoda.

maredo

• Član Foruma
Odgovori #14 u: Listopad 23, 2022, 01:34:27 poslijepodne

Maredo... druze stari.. znam ja tebe... ali ti nisi jos mene skonto.  :)

Sale, precrven ti je auto pa te nisam vidio od njega