Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

curenje plina u klimi - popravak

betmen · 11288

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

betmen

• Član Foruma
Odgovori #15 u: Srpanj 17, 2021, 08:51:26 poslijepodne
Danas sam opet imao zanimaciju, otkrio sam da postoji drugi motorić za regulaciju koji se nalazi otraga i on radi.
Ostao mi je još senzor temo u ispraivaču ali nemama dobar pristup do njega, ne vidim kako ga izvaditi.
Stavit ču slike koje sam slikao...ali ne vidi se baš dobro i jednu sa interneta

Ako netko zna kako ga izvaditi...slobodno neka se javi

betmen

• Član Foruma
Odgovori #16 u: Srpanj 18, 2021, 08:18:44 poslijepodne
U prethodnom postu je slika senzora kod isparivača, uspio dam ga izvaditi i testirati i radi.
Izvadio sam i jedan drugačiji sa lijeve strane u kanalu za puhanje prema nogama i on je ispravan.
Također sam testirao dva senzora po jedan sa lijeve i desne strane u kanalima kod prozora, svi su ispravni, a klima sa desne strane ne radi.
Izmjerio sam ponovo izlazne temp. lijeva je 18,7, desna 32, a poslije isparivača 32,3 i ta mi je sumnjiva, zašto bi poslije isparivača bila tolika temperatura (senzor je ispravan) a lijeva strana hladi.
Na servisu mi je rečeno da klima dobro radi, znači ima plina.....
Nemam ideju.....
avjeti su dobrodošli... >:(

sikeri

• Član Foruma
Odgovori #17 u: Srpanj 18, 2021, 08:59:18 poslijepodne
Betmen, samo cu se ubaciti, nevezano za tvoj problem, ali svaka cast na postovima, trudu, objasnjavanju sta si napravio..
Iako nema odgovora za tvoj problem od strane drugih, tvoji postovi ce zasigurno u buducnosti nekome biti od koristi.
Jos jednom, svaka cast!

betmen

• Član Foruma
Odgovori #18 u: Srpanj 26, 2021, 08:37:29 poslijepodne
Ovo su mjerenja koja sam danas obavio, ako uspijem ubaciti tablicu u post - nije uspjelo ?!?, tablica je u prilogu:
AC measurements
Čini mi se da Right temp.flap-actual value ne reagira kako treba, zna li netko šta bi mogao biti uzrok?

werdas

• Član Foruma
Odgovori #19 u: Srpanj 27, 2021, 07:18:05 prijepodne
To ide prek bus linije?
Mozda je senzor lose kalibriran il se zblesiral pa tak pokazuje...
Neznam kolko se to vidi u vcds il nekom programu pa mozda da to probas?

Jesi probao mjenjat l i d senzor pa da vidis jel se kvar preseli na drugu stranu (makar ak je bus linija i adresiran je nebi trebalo tak biti)?

Kolko je senzor star mozda mu je rok prosao...nemam bas neki dojam kad vidim tu plastiku...?

betmen

• Član Foruma
Odgovori #20 u: Srpanj 27, 2021, 07:45:45 prijepodne
To ide prek bus linije?
Mozda je senzor lose kalibriran il se zblesiral pa tak pokazuje...
Neznam kolko se to vidi u vcds il nekom programu pa mozda da to probas?

Jesi probao mjenjat l i d senzor pa da vidis jel se kvar preseli na drugu stranu (makar ak je bus linija i adresiran je nebi trebalo tak biti)?

Kolko je senzor star mozda mu je rok prosao...nemam bas neki dojam kad vidim tu plastiku...?
Mjereno je VCDS-om ali ima previše slika pa sam prepisao rezultate.
Senzore sam izvadio i testirao (4 komada), a L i D imaju iste vrijednosti, cca 10 kOhma, kada se zagrijavaju padne na cca 3,5 kOhma.

werdas

• Član Foruma
Odgovori #21 u: Srpanj 27, 2021, 10:08:57 prijepodne
A jesi ih probao ohladit?
Problem je kad klima hladi a ne obratno jel tak?

betmen

• Član Foruma
Odgovori #22 u: Rujan 21, 2021, 02:02:45 poslijepodne
Samo da javim, puštao je hladnjak klime pa je plin iscurio.
Hladnjek je stavljen novi i sad hladi kao frižider...makar je ljeto prošlom ali valjde će biti sve u redu za slijedeće ili za nekoliko njih  beach