Nekom će ovo što ću napisati činiti glupim, ali tako je kako je jer nemam iskustva s novom Fabijom 1 i kako bi neke stvari trebale funkcionirati na novom autu. Kupio sam polovnu staru Škodu Fabiju 1 Combi koja ima centralno zaključavanje. Kad sam je kupio lik je gepek otvarao ručicom za otvaranje koja se nalazi s lijeve strane vozačevog sjedala. Ja sam mislio da je to normalan način otvaranja gepeka kod tog auta.
Kasnije se pojavio problem da više ne želi otvoriti ni s tom ručicom. Potegnem ručicu, ona sajlom povuče zub na braviti i otvori, čuje se klik, dolazi do otkapčanja brave, ali ne daju se podići peta vrata. Onaj zub na bravi gore (petih vrata) ne otvori do kraja.
Kasnije sam skužio da ja zapravo uopće ne znam kakvo je normalno otvaranje te bravice. Tamo postoji neki prekidač na petim vratima (iznad tablice), postoji motorić na bravi dolje u gepeku, kod mene oni ništa ne rade niti sam vidio da reagiraju išta ili da se išta čuje kod davanja kontakta.
Na kraju sam skužio da ja zaravo uopće ne znam kako ta brava radi i šta je normalan način rada te brave. Može li mi netko objasniti kako se taj gepek otvara, šta se tu dešava, treba li se koristiti uvijek ta ručica pored vozačevog sjedala.