Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

• Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Novosti

Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Promjena brtve glave motora

sbrbot · 17010

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

grga22

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #15 u: Travanj 08, 2019, 09:46:44 prijepodne
Za šarafe sam ti davno napisao da se šarafe u fazama, od sredine prema van, u križ. A što se tiče (ne) brušenja glave, sretno.

sbrbot

• Član Foruma
Odgovori #16 u: Travanj 08, 2019, 09:57:24 prijepodne

Što se tiče momenta, čisto sumnjam da je tako mali. Vjerojatno, kao na svim glavama, ide postepeno, karikiram, 20 Nm + 90° + 90°. I bitan je redosljed stezanja, krećeš vjerojatno od sredine, prema vanjskima u križ. Provjeri to dobro jer je bitno.

Je, sve si mi još prije odgovorio. Kako nemam dovoljno iskustva s tim nisam posve kužio što si rekao, sad mi je jasno. Vidjet ćemo s vremenom, ako počne ponovo puštati, nova brtva i ne gine brušenje glave.

Zahvaljujem ti grga22 na odgovorima.

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

sbrbot

• Član Foruma
Odgovori #17 u: Travanj 09, 2020, 03:43:46 poslijepodne
Samo kao naknadna informacija. Nakon mijenjanja brtve glave motora i to bez brušenja glave, auto je prešao preko 6.000 km. Nikakve emulzije na čepu ulja motora više nema, a nema ni "potrošnje" rashladne tekućine. Čini se kako je problem riješen. Dakle čisto info članovima foruma, napravljeno bez brušenja glave motora.

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Odgovori #18 u: Travanj 09, 2020, 03:59:40 poslijepodne
Ako je ovo famozni 1.4 mpi, onda si napravio 0 posla iskreno. Ne znam čemu štednja. Opet će ti puštati jer auti imaju grešku. Ali eto, nas par smo prošli sa tim motorom havarije, a ono 90% ljudi je imalo problema sa dihtungom glave motora, meni je došlo do toga da je voda ulazila u cilindre, pa eto good luck :)

hakkler

• Administrator
  • Član Foruma
Odgovori #19 u: Travanj 09, 2020, 05:48:42 poslijepodne
Ček..bude tibor obrazložio..kolko ono promjenjenih motora..4?

...the resistance is futile

tibor987

• Član Foruma
  • Škoda SUPERMAN
    • Škatula projekt
Odgovori #20 u: Travanj 11, 2020, 04:38:06 poslijepodne
Ček..bude tibor obrazložio..kolko ono promjenjenih motora..4?

Blizu, 4.5...
-3x glava
-1x motor zavario u 24h
-0.5x glava je ostala super ali klipnjači se nije svidjelo radno mjesto pa je odlucila napustiti svoje prebivaliste  dance2

Ovo "3x glava" to su uništene glave. Pi*darijice poput peglanja glave i zamjene dihtunga ne racunam vise kao kvar  :sarcastic: