Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

• Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Novosti

Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

antena problem

kruno1 · 9888

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

kruno1

• Član Foruma
u: Listopad 10, 2017, 07:17:45 prijepodne
Zna li netko da li Fabia 1.4 MPI combi u sklopu antene ima i antensko pojačalo?Nekako mi se čini da ima ali nisam siguran.Imam Kenwood autoradio koji je u Astri lovio puno,puno radio stanica a u Fabiji svega 5-6 pa sumnjam na antensko pojačalo ako postoji u autu.Ako netko možda ima kakvu ideju ili ima kakvu antenu sa pojačalom da posudi
da vidim jel me to zeza,da ne kupujem ako je nepotrebno.E,da.Kupio sam onaj adapter pošto sam izvadio OEM radio ali je stvar ista. cry

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Odgovori #1 u: Listopad 10, 2017, 08:41:24 prijepodne
Da li imaš original antenu ili ? Jer ja nisam nikakvo pojačalo stavljao, promjenio sam radio imam alpinea vec godinama i nikad mi nije smetalo za signal

kruno1

• Član Foruma
Odgovori #2 u: Listopad 10, 2017, 01:06:07 poslijepodne
Imam original.

tibor987

• Član Foruma
  • Škoda SUPERMAN
    • Škatula projekt
Odgovori #3 u: Listopad 11, 2017, 10:53:34 prijepodne
U Fabie antensko pojacalo se nalazi u tvornickom radiu.

kruno1

• Član Foruma
Odgovori #4 u: Listopad 11, 2017, 09:13:54 poslijepodne
Jel* to sigurno ili samo pretpostavka?

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Odgovori #5 u: Listopad 12, 2017, 06:40:39 prijepodne
Istina. Fabia ti nema antensko pojačalo posebno, nego u prog. radiu

darijo

• Član Foruma
Odgovori #6 u: Listopad 14, 2017, 08:28:26 poslijepodne
evo ti moja iskustva iz fabie 2004 godište, rastavljao sam antenu i unutra je pojačalo ,kod tebe je vjerovatno problem što plavu žicu koja izlazi iz antenskog kabla(konektora) nisi spoijo na svoj kenwood radio te tako nemaš.dovod struje do pojačala samim time signal radija je slab.dakle spoji plavu žicu iz kenwooda na plavu unutar,auta(,konektora) pozdrav i javi ako si.rješio problem

darijo

• Član Foruma
Odgovori #7 u: Listopad 14, 2017, 10:43:21 poslijepodne
sorry krivo sam napisao"plava žica iz antenskog kabla" treba pisati  - plava žica iz konektora,dakle plava žica iz konektora u autu na plavu žicu na konektoru u kenwoodu.pozdrav.

kruno1

• Član Foruma
Odgovori #8 u: Listopad 16, 2017, 07:17:53 prijepodne
Hvala Darijo,probat ću to ovaj vikend pa ti javim.
pozdrav

darijo

• Član Foruma
Odgovori #9 u: Listopad 16, 2017, 06:33:32 poslijepodne
ok,znaći obrati pažnju na raspored žica na konektorima jer razni proizvođaći euro konektora imaju i razlićit raspored žica pa ti se možda nije poklopila plava na plavu žicu.pozdrav.

kruno1

• Član Foruma
Odgovori #10 u: Listopad 16, 2017, 08:42:00 poslijepodne
Hm,brine me to što sam probao dodati antenski adapter pa se ništa nije promjenilo.(kupljen u čipoteci).
Sa time sam navodno trebao dodati plus na samo pojačalo,tako da zapravo sumnjam na neispravnost samog pojačala,no možda grešim.

darijo

• Član Foruma
Odgovori #11 u: Listopad 17, 2017, 03:05:06 poslijepodne
ja sam imao isti problem kad sam promjenio radio(imao sam original radio kazetofon i super je hvatao stanice)kad sam stavio drugi radio lovio je svega 4-5 stanica.ponovo sam izvadio i pogledao konektore i vidio da mi se nepoklapaju plave žice te sam ih presložo (spojijo plavu žicu) i sada sve radi super.inače u šemi konektora od fabie plava žica je označena kao dovod struje za ant.pojačalo ili automatsko izvlaćenje antene iz auta(to sad rjetko koji auto ima).ništa te nekošta da provjeriš.inače sam isto morao staviti antenski adapter da bih je mogao spojiti  antenski kabal od fabe na radio.pozdrav.

kruno1

• Član Foruma
Odgovori #12 u: Listopad 17, 2017, 08:51:55 poslijepodne
Ma probat ću sigurno.

Čoki

• Član Foruma
Odgovori #13 u: Listopad 21, 2017, 01:14:13 prijepodne
A kako je lovio originalni radio?
Kenwood je zeznut, imao sam i ja slični problem nedavno, lovi sve i svašta, čak i banovinu. Ali ima 3 vrste seek-a (pretrage)... Nezz raspored ali, 1 traži sve stanice, 2 samo sa  RDS-om, 3 valjda najslušanije jer ih je samo 5: Sljeme, Antenu, Banovinu, Soundset i Z-FM. Provjeri na koji je tebi postavljeno, najvjerojatnije je na taj zadnji, a od ostalih se razlikuje jer nema klasičnu pretragu frekvencije koja se vrti već instantno  mijenja stanice, kao da listaš spremljene...

kruno1

• Član Foruma
Odgovori #14 u: Listopad 22, 2017, 01:07:47 poslijepodne
  Darijo,danas sam provjeravao.Nemam plavu žicu na Kenwoodu ali imam dvije plavo-bijele koje izlaze  sa jednog pina konektora.Jedna je spojena sa istom plavo-bijelom na konektoru od instalacije auta  a druga je u zraku(tu sam ja zadnji puta spojio na jednu žicu sa antenskog adaptera i nije bilo promjene).E,imam i jednu smeđu žicu koja je u zraku a koja nije bila spojena ni na Astri.
Dakle,sumnjam na antensko pojačalo da je crklo.Probat ću drugi tjedan otići u Dobar zvuk u Rudešu i tamo ću kupiti antensko pojačalo kome se ŽICA koja glumi antenu vjerojatno ljepi za staklo.Takvu sam imao prije nekih 30+ godina mislim na stojadinu.Očito moram dati 100 kuna za tu antenu pa da riješim misterij.
   Čoki,ako me sjećanje ne vara mislim da ni na starom OEM radiju nisam lovio puno veći broj stanica.Doduše,
nisam kupio novu Fabiju već staru 4 godine pa nisam siguran koliko je stanica lovio taj radio kad je bio novi.A osimk toga kada je Kenwood bio u Astri gdje sam gotovo na svakih pola megaherza čuo  po neku radio stanicu
možda nisam objektivan u vezi OEM radio aparata.
Ali kako kažeš,Kenwood mi je na Astri lovio i radio Banovinu i 20-tak radio stanica za koje nisam ni znao da postoje.Na Kenwoodu osobno znam samo za automatsko (TI -ON) traženje stanica i (TI-OFF) ručno traženje.Tu kod ručnog traženja mislim da sam dobio samo jednu stanicu više (ako sam u pravu).
Mišljenja sam da ću kupnjom antene sa pojačalom riješiti enigmu.No hvala vam obadvojici na idejama,javim se
nakon što kupim antenu sa pojačalom. bye