Darijo,danas sam provjeravao.Nemam plavu žicu na Kenwoodu ali imam dvije plavo-bijele koje izlaze sa jednog pina konektora.Jedna je spojena sa istom plavo-bijelom na konektoru od instalacije auta a druga je u zraku(tu sam ja zadnji puta spojio na jednu žicu sa antenskog adaptera i nije bilo promjene).E,imam i jednu smeđu žicu koja je u zraku a koja nije bila spojena ni na Astri.
Dakle,sumnjam na antensko pojačalo da je crklo.Probat ću drugi tjedan otići u Dobar zvuk u Rudešu i tamo ću kupiti antensko pojačalo kome se ŽICA koja glumi antenu vjerojatno ljepi za staklo.Takvu sam imao prije nekih 30+ godina mislim na stojadinu.Očito moram dati 100 kuna za tu antenu pa da riješim misterij.
Čoki,ako me sjećanje ne vara mislim da ni na starom OEM radiju nisam lovio puno veći broj stanica.Doduše,
nisam kupio novu Fabiju već staru 4 godine pa nisam siguran koliko je stanica lovio taj radio kad je bio novi.A osimk toga kada je Kenwood bio u Astri gdje sam gotovo na svakih pola megaherza čuo po neku radio stanicu
možda nisam objektivan u vezi OEM radio aparata.
Ali kako kažeš,Kenwood mi je na Astri lovio i radio Banovinu i 20-tak radio stanica za koje nisam ni znao da postoje.Na Kenwoodu osobno znam samo za automatsko (TI -ON) traženje stanica i (TI-OFF) ručno traženje.Tu kod ručnog traženja mislim da sam dobio samo jednu stanicu više (ako sam u pravu).
Mišljenja sam da ću kupnjom antene sa pojačalom riješiti enigmu.No

vam obadvojici na idejama,javim se
nakon što kupim antenu sa pojačalom.