Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

• Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Novosti

Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Fabia mk1 motori..iskustva korisnika

kresimir · 6805

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
u: Veljača 25, 2017, 07:00:11 poslijepodne
Moj savjet izbjegni 1.4mpi benzinac od 68ks

Vice

• Član Foruma
Odgovori #1 u: Veljača 26, 2017, 08:13:27 prijepodne
Zasto ? To onaj od 55 kW ?
Ne triba mi jaki motor, to za punicu uziman, njoj ne triba jaki motor

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
Odgovori #2 u: Veljača 27, 2017, 07:12:02 prijepodne
Ne taj od 55kW je 16V , ovaj je 8V ima dosta problema sa dihtungom glave motora pa eto

tibor987

• Član Foruma
  • Škoda SUPERMAN
    • Škatula projekt
Odgovori #3 u: Ožujak 03, 2017, 09:10:48 prijepodne
Ma pusti Kresu, ovaj motor doslovno puca od snage. Toliko sam sa njima zadovoljan da sam ih cak 3 uzeo  aggresive

Naravno, ovo je zajebancija. Motor je smece kao da ga je izumio sam Belzebub. Problemi sa dihtungom, porozna i jako losa glava motora, zastarjela konstrukcija, problem sa radilicom i lezajevima jer ih ima samo 3 dok normalni 4-cilindricni motori imaju 5, ocajna ubrzanja, ogromna potrosnja, oduran zvuk cim mu se i malo otegne lanac ( a vrlo brzo nakon zamjene i hoce ), auto ako ima jos i klimu onda sa upaljenom klimom putovanje sa 3 osobe u autu vec postaje poduhvat, a ako si na uzbrdici umalo dodje da ti i putnici pomogu u stilu Kremenko-style, odnosno da odguruju nogama itd itd....

Ukratko, savrseno auto za punicu, jer poslije kupovine 1.4 MPI-a, budi siguran da ti vise u kucu nece ulaziti.

Vice

• Član Foruma
Odgovori #4 u: Ožujak 06, 2017, 08:16:25 poslijepodne
Ma ona prode godisnje jedva 5000 km.Poso-kuca i malo sitno po gradu.
Citam jos malo po netu, 1.2 motor dost ljudi hvali. Kao mali potrosac i to. Kakva su forumaska uskustva ?

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
Odgovori #5 u: Ožujak 07, 2017, 09:47:22 prijepodne
1.9SDI rađe

no brakes

• Član Foruma
Odgovori #6 u: Ožujak 07, 2017, 05:11:33 poslijepodne
Imao i 1.2 40kw i 1.4 44kw. Moja preporuka 1.2 troši oko 6L, bolje vuče iz nule odnosno življa je od 1.4.

Vice

• Član Foruma
Odgovori #7 u: Ožujak 16, 2017, 12:19:28 prijepodne
Kupio danas 1.2. HTP.
2006 godina,194 000 km. Sasvim solidno.Treba par stvari jos sredit da bude top stanje,al u globalu odlicna.
Motor poletan,tih u radu, startniji i od Octavie i Fiata mi skupa.
A potrosnja isto skoro duplo manja. Zg-autoput-Pozega jedva cetvrtinu rezervara:-D  Nisan jos sve uspija istrazit,pa ni pregledat putno racunalo da tocno vidim. Ide ko zmaj.
Jedino ju malo usponi muce. Malkice je tad tromija.
Treban lanac promjenit i sredit mjenjac. Iz druge u trecu se tesko nekako salta.