Škoda Klub Hrvatska
Ljubitelji ŠKODA automobila

Novosti:

• Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Novosti

Poštovani članovi, forum i web stranica  idu uskoro u rekonstrukciju te su mogući prekidi u radu sa forumom

Opruge za Fabiu I

Bojan-MPI · 4576

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Bojan-MPI

• Član Foruma
u: Srpanj 04, 2016, 09:58:14 poslijepodne
Decki zanima me iskustvo s oprugama...gevinadam za fabiu koja je preporuka...koje su dobre koje ne i tako dalje...koje treba izbjegavati...itd...

BOJAN-MPi

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Odgovori #1 u: Srpanj 04, 2016, 11:52:41 poslijepodne
Ja sam imao prije wietec bio sam zadovoljan, sto se tice udobnosti nisam puno izgubio a auto je bio stabilniji. Gewinde sa oprugama nemogu usporedivat jer je to nebo i zemlja. Sto se tice preporuke mislim da nemozes fulat sa eibach pro kitom opruga

tibor987

• Član Foruma
  • Škoda SUPERMAN
    • Škatula projekt
Odgovori #2 u: Srpanj 05, 2016, 02:55:57 poslijepodne
Opruge iz osobnog iskustva su da izvines govno, niti dovoljno spuste Fabiju da izgleda spusteno, niti ti vele popravi lezanje na cesti jer postane kruta a na krivinama na neravnim cestama izbacuje. Opruge+kraci plinski su ved druga stvar.

Gewinde su jedini spas za Fabiju i to ako je zavijes do kraja, tek onda solidno izgleda. Od jeftinijih imas siri izbor FK, Raceland, JOM, DTM i slicne. Gewinde za malo para, a lijepo spuste auto ( JOM i FK daju najveci drop, mislim da je oko 120mm ), udobnost je bezveze jer kamena u bubregu neces imati. Srednja zalost su ti gewinde TA-Technix, Weitec, KW gdje je udobnost osrednja, drop je solidan, ono zlatna sredina. Visoka klasa ti je KW, AP, D2, H&R, Eibach Pro linija itd...

E sad da pojasnim neke pobrkane brendove i zasto sam ih malo izbrkao po klasama. Ta Technix se nasao u srednjoj klasi po meni iako je niza klasa zato sto ne daje bas udobnost srednje klase ali je izdrzljiv ko kamen ( kod mene 5-a godina na autu, 75 000km predjenih, sa rezanim odbojnim gumama i izbacenom malom oprugom, znaci isforsirane do maximuma, i sada ko nove ).

E sad, primjetio si da je i KW uvrsten u visoku i srednju klasu. To je zato sto entry level KW i onaj high end KW su 15 neba razlike, tako da pokriva obadvije gornje klase a cijena mu zestoko varira sta izaberes.

Ovo ti je neka kratka klasifikacija PO MENI, znaci nije striktno po kvaliteti i brendu. Opet za pravilno biranje gewindi zavisi sta od njih trazis, da li ti je bitan drop, perfomanse, drzanje, udobnost, neka kombinacija od gore navedenog itd...

ivanS86

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #3 u: Srpanj 09, 2016, 09:56:49 poslijepodne
ja imam AP gewinde (neznam tocno koji model al sam dao 5000kn)4. godinu na autu i prezadovoljan sam jedino ove godine mi se pojavio problem na prednjoj desnoj gewindi...zacviko mi je prsten..nejde ni gore ni dole..navodno mi je prljavstina usla u navoj...
..tibore ili bilo tko jel ima neki poseban nacin za odrzavanje gewindi tj jel si mogu kak pomoc jer bi jos malo htio spustit auto..

kresimir

• Predsjednik kluba
  • Član Foruma
  • Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo
Odgovori #4 u: Srpanj 10, 2016, 08:41:38 prijepodne
a gle prije zime poslije zime ciscenje uvijek da se ne zapece prljavstina oprat ih malo ili isprat da se makne sol poslije zime i naspricat ih malo onim sranjem za podmazivanje imas za kupit npr renco za podmazivanje lanaca itd stvari

tibor987

• Član Foruma
  • Škoda SUPERMAN
    • Škatula projekt
Odgovori #5 u: Srpanj 10, 2016, 11:28:08 poslijepodne
Natopi wd-om ili benzinom pa mrdaj ako popusti popusti. Ako ne popusti onda je zapekao ko tava i ne preostaje ti nista drugo nego cekic i majzlo i tuci. Sto se tice sprecavanja toga ima sprejeva za podmazivanje, sto u zeljezari a sto u specijaliziranim prodavnicama tuning opreme. A moj savjet ti je onaj pravi ulicarski, kantu tovatne masti u saku i zakeljaj komplet navoj. Prljavo je, izgleda bas ocaj kad se na nju nalijepe kamencici i prljavstina, ali to je moje rijesenje evo vec 8-a godina i sad mogu prstima zavijat maticu. Niti sol ni vlaga ne moze navoju nista.

Onako samo da kazem, tako i adaptere i distance spasavam korozije i oksidiranja, premazem ih sa masti i u kesu koju dobro zalijepim

grga22

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #6 u: Srpanj 11, 2016, 08:10:25 prijepodne
Silikonska mast u spreju... Nanjeti tanki film i prije spustanja/dizanje/čega već, oprati miniwashem i nemaš brige...

ivanS86

• Član kluba
  • Član Foruma
Odgovori #7 u: Srpanj 13, 2016, 04:32:19 poslijepodne
 hvala