Opruge iz osobnog iskustva su da izvines govno, niti dovoljno spuste Fabiju da izgleda spusteno, niti ti vele popravi lezanje na cesti jer postane kruta a na krivinama na neravnim cestama izbacuje. Opruge+kraci plinski su ved druga stvar.
Gewinde su jedini spas za Fabiju i to ako je zavijes do kraja, tek onda solidno izgleda. Od jeftinijih imas siri izbor FK, Raceland, JOM, DTM i slicne. Gewinde za malo para, a lijepo spuste auto ( JOM i FK daju najveci drop, mislim da je oko 120mm ), udobnost je bezveze jer kamena u bubregu neces imati. Srednja zalost su ti gewinde TA-Technix, Weitec, KW gdje je udobnost osrednja, drop je solidan, ono zlatna sredina. Visoka klasa ti je KW, AP, D2, H&R, Eibach Pro linija itd...
E sad da pojasnim neke pobrkane brendove i zasto sam ih malo izbrkao po klasama. Ta Technix se nasao u srednjoj klasi po meni iako je niza klasa zato sto ne daje bas udobnost srednje klase ali je izdrzljiv ko kamen ( kod mene 5-a godina na autu, 75 000km predjenih, sa rezanim odbojnim gumama i izbacenom malom oprugom, znaci isforsirane do maximuma, i sada ko nove ).
E sad, primjetio si da je i KW uvrsten u visoku i srednju klasu. To je zato sto entry level KW i onaj high end KW su 15 neba razlike, tako da pokriva obadvije gornje klase a cijena mu zestoko varira sta izaberes.
Ovo ti je neka kratka klasifikacija PO MENI, znaci nije striktno po kvaliteti i brendu. Opet za pravilno biranje gewindi zavisi sta od njih trazis, da li ti je bitan drop, perfomanse, drzanje, udobnost, neka kombinacija od gore navedenog itd...